Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Sójový šalát s tuniakom

Cestoviny farfalle s kozím syrom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Teplý zeleninový šalát
Treska s vajíčkovým šalátom
Zeleninové špízy
Kuracie fajitas
Ružičková polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Rizoto na španielsky spôsob
Mediteránska rapsódia
Pečený losos v medovej omáčke
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninové rizoto so slaninou
Tuniakový šalát
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Caponata a lá Podravka
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Chutný šalát z opečených zemiakov
Paradajková polievka
Tuniak so zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Bohatá jesenná polievka
Šošovicová krémová polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Stredomorský šalát
Tekvicová polievka s jablkom
Špagety zo Stredomoria
Opekaná zelenina
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cuketové jednohubky
Paradajkové košíčky so pšenom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Grilované tofu
Okúzľujúce letné kurča
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Biela ryba s kuskusom
Treska so zeleninou
Tabouleh
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Oranžové rizoto
Ražniči z lososa
Losos s cuketovou krustou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Špargľová polievka
Letné zeleninové ragú
Stredomorská frittata
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Paella s kuracím mäsom
Gyros šalát
Biela treska
Morčacina s citrónom a oreganom
Jaipur kari
Krevety na zeleninovom lôžku
Viac receptov pre túto náladu

Farebný, šťavnatý, chutný a rýchly. To sú všetky dôležité vlastnosti tohto sviežeho sójového šalátu.

Suroviny

100 g Lagris sóje
1 ks hlávkového šalátu
1 ks šalotky nakrájanej na kolieska
250 g cherry paradajok
100 g rukoly
1 ks Eva tuniaka v olivovom oleji
100 g čiernych olív bez kôstky, pokrájaných na kolieska
4 PL panenského olivového oleja
Podravka na šalát
citrónová šťava z jedného citróna
soľ
čerstvý tymián na ozdobenie

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Sóju cez noc namočíme do väčšieho množstva vody a následne ju uvaríme do mäkka. Solíme podľa chuti tesne pred zmäknutím. Šalát natrháme na stredne veľké kúsky, cherry paradajky pokrájame na mesiačiky a rukolu necháme celú.
  • 2 Túto zmes zeleniny preložíme do veľkej misy, ochutíme soľou, Podravkou na šalát a pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou.
  • 3 Šalát rozdelíme do hlbokých tanierov.Šalotku, uvarenú sóju, tuniak v olivovom oleji spolu s nálevom a nakrájané olivy vidličkou opatrne premiešame v miske.

Porcia

Zmes pomocou dvoch lyžíc alebo naberačky rozdelíme do tanierov so šalátom a podávame.

Malé tajomstvá

Sója je prirodzene bezlepková, obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov.

Zdieľať s priateľmi