Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Šošovicová krémová polievka

Morčacina s citrónom a oreganom
Tuniakový šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Paella s kuracím mäsom
Kuracie fajitas
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Teplý zeleninový šalát
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Paradajková polievka s bazalkou
Ružičková polievka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Gyros šalát
Paradajková polievka
Ražniči z lososa
Caponata a lá Podravka
Sójový šalát s tuniakom
Mediteránska rapsódia
Opekaná zelenina
Tekvicová polievka s jablkom
Tuniak so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Tabouleh
Špagety zo Stredomoria
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Jaipur kari
Letné zeleninové ragú
Zeleninové špízy
Cviklové krupoto s bielou rybou
Grilované tofu
Cestoviny na stredomorský spôsob
Bohatá jesenná polievka
Cuketové jednohubky
Šalát z grilovanej zeleniny
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Špargľová polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Oranžové rizoto
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Biela treska
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Okúzľujúce letné kurča
Krevety na zeleninovom lôžku
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Treska s vajíčkovým šalátom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Biela ryba s kuskusom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Zeleninové rizoto so slaninou
Pečený losos v medovej omáčke
Stredomorská frittata
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Stredomorský šalát
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi