Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Šošovicová krémová polievka

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Krevety na zeleninovom lôžku
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zeleninové špízy
Biela treska
Zeleninové rizoto so slaninou
Oranžové rizoto
Chutný šalát z opečených zemiakov
Opekaná zelenina
Tekvicová polievka s jablkom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Rizoto na španielsky spôsob
Sójový šalát s tuniakom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Jaipur kari
Kuracie fajitas
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Špargľová polievka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tabouleh
Stredomorská frittata
Bohatá jesenná polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Biela ryba s kuskusom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Paradajková polievka
Paella s kuracím mäsom
Losos s cuketovou krustou
Okúzľujúce letné kurča
Tuniakový šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cuketové jednohubky
Grilované tofu
Ružičková polievka
Letné zeleninové ragú
Pečený losos v medovej omáčke
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Šalát z grilovanej zeleniny
Mediteránska rapsódia
Ražniči z lososa
Caponata a lá Podravka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Morčacina s citrónom a oreganom
Gyros šalát
Špagety zo Stredomoria
Tuniak so zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Paradajkové košíčky so pšenom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Teplý zeleninový šalát
Stredomorský šalát
Treska so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi