Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Šošovicová krémová polievka

Teplý zeleninový šalát
Farebný jarný šalát
Letné zeleninové ragú
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie prsia pečené v rúre
Sójový šalát s tuniakom
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Ražniči z lososa
Mrkvová polievka
Ochutená ryža
Grilované tofu
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Caponata a lá Podravka
Paradajkové košíčky so pšenom
Rizoto na španielsky spôsob
Biela ryba s kuskusom
Pečený losos v medovej omáčke
Grilované paradajky
Hríbová mrvenička
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Lahodné pečené zemiaky
Špagety zo Stredomoria
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tabouleh
Mäsové guľky s omáčkou
Tuniakový šalát
Losos s cuketovou krustou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Polievka z fazuľových strukov
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Ravioly so šalviou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Pochúťka s Ajvarom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cestovinový šalát so surimi
Tuniak so zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Ružičková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Ryžové guľôčky
Šalát z grilovanej zeleniny
Gyros šalát
Vyprážaný syr
Paradajková polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Opekaná zelenina
Zeleninové špízy
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi