Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Šošovicová krémová polievka

Bohatá jesenná polievka
Mediteránska rapsódia
Tabouleh
Špagety zo Stredomoria
Grilované tofu
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Chutný šalát z opečených zemiakov
Okúzľujúce letné kurča
Tekvicová polievka s jablkom
Strukovinový šalát so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Zeleninové rizoto so slaninou
Teplý zeleninový šalát
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ražniči z lososa
Stredomorská frittata
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Morčacina s citrónom a oreganom
Cuketové jednohubky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Paradajková polievka
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Kuracie fajitas
Krevety na zeleninovom lôžku
Biela treska
Pečený losos v medovej omáčke
Paradajkové košíčky so pšenom
Biela ryba s kuskusom
Tuniak so zeleninou
Gyros šalát
Rizoto na španielsky spôsob
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Sójový šalát s tuniakom
Stredomorský šalát
Losos s cuketovou krustou
Tuniakový šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Cestoviny na stredomorský spôsob
Letné zeleninové ragú
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Paradajková polievka s bazalkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Caponata a lá Podravka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Špargľová polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Opekaná zelenina
Oranžové rizoto
Ružičková polievka
Paella s kuracím mäsom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninové špízy
Jaipur kari
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi