Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Šťavnaté mäkké zemiaky

Viac receptov pre túto náladu

Na pečené zemiakové plátky dajte chren zmiešaný s kyslou smotanou, posypte mladou cibuľkou a vychutnávajte si osobitú chuť zemiakov poliatych jablčným octom.

Suroviny

5 -6 ks stredných zemiakov
1 lyžica Podravka ochucovadla Stredomorie
20 g masla
2 lyžice olivového oleja
hlávka cesnaku
1 - 2 lyžice jablčného octu
2 lyžice chrenu
1 - 2 lyžice kyslej smotany
mladá cibuľka

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 60 min

  • 1 Zemiaky ošúpeme, celé ich uvaríme približne 12 minút vo vriacej vode a scedíme.
  • 2 Rozpustíme maslo, zmiešame ho s olivovým olejom a celú túto zmes vylejeme do plechu na pečenie alebo zapekacej misky. Pridáme uvarené zemiaky, posypeme Podravka ochucovadlom Stredomorie a jemne premiešame.
  • 3 Celú hlávku cesnaku stlačíme rukou a vložíme ju do misky so zemiakmi.
  • 4 Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C približne 45 minút.
  • 5 Zemiaky polejeme jablčným octom a vrátime do rúry na 1-2 minúty, aby dostali špecifickú chuť.
  • 6 Potom vyberieme zemiaky z rúry. Každý jeden zemiak jemne stlačíme vidličkou alebo ploskou naberačkou, aby dostali ploský tvar. Vrátime do rúry a ešte chvíľku zapečieme.

Tip

Množstvo smotany a chrenu si zvoľte podľa vašej chuti. Ak máte radšej pikantnú chuť chrenu, stačí pridať len kúsok smotany. Ak však máte radšej jemnejšiu chuť, pridajte viac smotany. Takto pripravené zemiaky môžete podávať spolu so sezónnym šalátom ako samostatné vegetariánske jedlo.

Porcia

Na každý upečený zemiak dáme lyžičku chrenu zmiešanú s kyslou smotanou, posypeme mladou cibuľkou a podávame.

Zdieľať s priateľmi