Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Strukovinový šalát so zeleninou

Cuketové jednohubky
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Zeleninové rizoto so slaninou
Paradajková polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Špagety zo Stredomoria
Biela treska
Tuniak so zeleninou
Zeleninové špízy
Treska so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Jaipur kari
Oranžové rizoto
Tekvicová polievka s jablkom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tabouleh
Opekaná zelenina
Krevety na zeleninovom lôžku
Stredomorský šalát
Biela ryba s kuskusom
Stredomorská frittata
Letné zeleninové ragú
Paradajkové košíčky so pšenom
Ružičková polievka
Šalát z grilovanej zeleniny
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rizoto na španielsky spôsob
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Grilované tofu
Ražniči z lososa
Cestoviny na stredomorský spôsob
Bohatá jesenná polievka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Morčacina s citrónom a oreganom
Mediteránska rapsódia
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Paradajková polievka s bazalkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Tuniakový šalát
Teplý zeleninový šalát
Šošovicová krémová polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Gyros šalát
Sójový šalát s tuniakom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Špargľová polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracie fajitas
Caponata a lá Podravka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Paella s kuracím mäsom
Okúzľujúce letné kurča
Viac receptov pre túto náladu

Aj z tradičných strukovín, ktoré poznali už naši predkovia, sa dá pripraviť v celku netradičné, moderné jedlo. Strukovinový šalát so zeleninou je to pravé osvieženie.

Suroviny

250 g Lagris premium zmesi na hŕstkovú polievku
150 g paradajok
3 ks paprík v rôznej farbe
150 g uhoriek
50 g zeleru
60 g rukoly
50 g reďkoviek
50 g červenej cibule
Podravka na šalát
Dresing:
50 ml balzamikového octu
50 g kryštálového cukru
20 ml olivového oleja

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 10 osoby50 min

  • 1 Strukovinovú zmes namočíme deň vopred. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť. Zeleninu pokrájame na menšie kúsky a pridáme k nej rukolu. Zalejeme dresingom a opatrne premiešame. Na záver vmiešame vychladnutú strukovinovú zmes. Ochutíme Podravkou na šalát.
  • 2 Dresing: balzamikový ocot zmiešame s cukrom. Do pripraveného octu s cukrom počas miešania prilievame olivový olej až do doby, kým nám nevznikne hustejšia emulzia.

Porcia

Šalát môžeme podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k mäsu.

Malé tajomstvá

Zmes na hŕstkovú polievku premium je unikátna zmes viacdruhových strukovín a racia. Je výborná nielen ako základ šalátov, ale aj do polievky a pomázanky.

Zdieľať s priateľmi