Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Tabouleh

Biela treska
Stredomorský šalát
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pečený losos v medovej omáčke
Morčacina s citrónom a oreganom
Tuniak so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ražniči z lososa
Jaipur kari
Šalát z grilovanej zeleniny
Gyros šalát
Grilované tofu
Paradajková polievka
Okúzľujúce letné kurča
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Teplý zeleninový šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Paradajkové košíčky so pšenom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Bohatá jesenná polievka
Kuracie fajitas
Špagety zo Stredomoria
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Biela ryba s kuskusom
Zeleninové špízy
Rizoto na španielsky spôsob
Tuniakový šalát
Tekvicová polievka s jablkom
Sójový šalát s tuniakom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Treska so zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Cestoviny na stredomorský spôsob
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Šošovicová krémová polievka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Cuketové jednohubky
Krevety na zeleninovom lôžku
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ružičková polievka
Letné zeleninové ragú
Oranžové rizoto
Stredomorská frittata
Opekaná zelenina
Treska s vajíčkovým šalátom
Mediteránska rapsódia
Paella s kuracím mäsom
Strukovinový šalát so zeleninou
Caponata a lá Podravka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zeleninové rizoto so slaninou
Špargľová polievka
Viac receptov pre túto náladu

Tabouleh je šalát z bulguru, inšpirovaný Blízkym východom, ten správny šmrnc mu dodáva citrónová šťava a mäta. Môžete si ho pripraviť ku grilovačke alebo len tak, ako svieže letné jedlo.

Suroviny

100 g Lagris bulguru
1 lyžica masla
1 ks menšej červenej cibule
5 ks jarných cibuliek
1 ks šalátovej uhorky
6 ks stredne veľkých paradajok
zväzok čerstvej mäty
petržlenová vňať
6 polievkových lyžíc olivového oleja
1 ks citróna
listy rímskeho šalátu
1 PL Podravky ochucovadla natur
soľ
korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Bulgur pripravíme podľa návodu na obale a necháme trošku vychladnúť. Medzitým nakrájame zeleninu na menšie kúsky, uhorky a paradajky zbavíme semienok.
  • 2 Bylinky nasekáme na jemno. Všetko spolu vložíme do väčšej misy a pridáme uvarený bulgur. Polejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou, ochutíme Podravkou Natur a podľa potreby pridáme soľ a korenie.

Porcia

Podávame na listovom šaláte s citrónom.

Malé tajomstvá

Chuť bulguru zjemní maslo, ktoré do neho vmiešame.

Zdieľať s priateľmi