Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Talianske kuracie rizoto

Šalát z grilovanej zeleniny
Biela ryba s fazuľou
Stredomorská hríbová polievka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Grilované tofu
Lahodné pečené zemiaky
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Tournedos s maslovou zeleninou
Pochúťka s Ajvarom
Plnená pečená cibuľa
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracie rizoto
Rolky z roštenky so zeleninou
Grilované kuracie prsia
Plnené kuracie stehná
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Krevety na zeleninovom lôžku
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Bravčová panenka so zeleninou
Šalát s pikantným steakom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Fish&Chips v tortille
Ražniči z lososa
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Špagety zo Stredomoria
Zeleninové špízy
Šťavnaté mäkké zemiaky
Polievka z fazuľových strukov
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Voňavé pečené
Jemný hubový guláš
Teľacia roláda
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Vianočná roláda
Zapečené špagety s tuniakom
Okúzľujúce letné kurča
Polievka s mäsovými guličkami
Mäsová roláda a lá pahreba
Kuracie závitky s prekvapením
Jahňacie so šalviovým medom
Sladko-kyslé grilované ražniči
Hrachová polievka
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Tuniak so zeleninou
Makrelová nátierka
Pikantná rybacia zmes
Opekaná zelenina
Viac receptov pre túto náladu

Talianske krémové rizoto z ryže arborio, pripravené na víne s Podravkou grill classic, môžete podávať len s úsmevom a dobrou náladou. Tá predsa k Taliansku patrí!

Suroviny

200 g kuracích pŕs
400 g ryže Lagris Arborio
1/2 hlavy zeleru
1 l vývaru
1 – 2 dl suchého bieleho vína
2 strúčiky cesnaku
50 g masla
100 g parmezánu
olivový olej
Podravka grill classic
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka NATUR Grill Classic

Podravka NATUR Grill Classic

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby45 min

  • 1 Cesnak ošúpeme a nasekáme. Zeler očistíme a nakrájame na malé kocky. Vo väčšej hlbokej panvici orestujeme na olivovom oleji nasekaný cesnak a nakrájaný zeler. Keď začne zeler mierne hnednúť (asi po 10 minútach), nasypeme do panvice ryžu a po chvíľke prilejeme biele víno. Víno necháme zovrieť a pár minút povaríme, aby sa vyparil alkohol.
  • 2 Vývar si zohrejeme v inej nádobe. Jednu naberačku vývaru vlejeme do rizota. Stíšime plameň a miešame, až kým ryža absorbuje vývar. Následne pridáme ďalšiu naberačku vývaru a opäť miešame. Toto pravidelne opakujeme, kým spotrebujeme všetok vývar.
  • 3 Potom vmiešame do rizota nastrúhaný parmezán. Keď sa roztopí, zjemníme rizoto hrudkou masla, ktorú jemne vmiešame do rizota.
  • 4 Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  • 5 Kuracie prsia dochutíme Podravkou grill classic a opražíme na grilovacej panvici. Nakrájame ich na menšie kúsky a vmiešame do rizota.

Porcia

Podávame teplé s čerstvým zeleninovým šalátom.

Malé tajomstvá

Talianske "risotto" má krémovú konzistenciu. Tá sa docieli pomalým varením ryže, z ktorej sa uvoľní škrob.

Zdieľať s priateľmi