Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Tekvicová polievka s jablkom

Caponata a lá Podravka
Krevety na zeleninovom lôžku
Ražniči z lososa
Kuracie fajitas
Šalát z grilovanej zeleniny
Oranžové rizoto
Mediteránska rapsódia
Šošovicová krémová polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tuniakový šalát
Grilované tofu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Paella s kuracím mäsom
Morčacina s citrónom a oreganom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rizoto na španielsky spôsob
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Stredomorský šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Jaipur kari
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Strukovinový šalát so zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Opekaná zelenina
Zeleninové špízy
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Bohatá jesenná polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Letné zeleninové ragú
Špargľová polievka
Tuniak so zeleninou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Špagety zo Stredomoria
Treska s vajíčkovým šalátom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pečený losos v medovej omáčke
Okúzľujúce letné kurča
Cviklové krupoto s bielou rybou
Biela ryba s kuskusom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cuketové jednohubky
Tabouleh
Cestoviny na stredomorský spôsob
Teplý zeleninový šalát
Chutný šalát z opečených zemiakov
Losos s cuketovou krustou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Paradajková polievka
Ružičková polievka
Stredomorská frittata
Gyros šalát
Biela treska
Viac receptov pre túto náladu

Tekvicovú polievku s jablkom podávajte posypanú granátovým jablkom a vychutnávajte si jesennú atmosféru naservírovanú na stole.

Suroviny

500 g očistenej maslovej tekvice
1 jablko
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžice Podravka ochucovadla
soľ
muškátový oriešok mletý
čierne korenie mleté
kajenské korenie
2 lyžice opečených tekvicových semienok
1 lyžica jadierok granátového jablka
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Tekvicu rozrežeme, vyberieme jadierka a položíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Jablko, cibuľu a cesnak tiež očistíme, prekrojíme na polovicu a položíme na plech k tekvici.
  • 2 Pokvapkáme olivovým olejom, zakryjeme alobalom a pečieme približne 40 minút pri 200 °C.
  • 3 Lyžicou vydlabeme upečenú tekvicu a dáme ju do hrnca spolu s jablkom, cibuľou a cesnakom a rozmixujeme.
  • 4 Prilejeme vodu. Množstvo vody závisí od toho, akú hustú polievku chceme. Pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, muškátový oriešok, čierne a kajenské korenie. Necháme zovrieť a potom odstavíme z ohňa.

Tip

Namiesto maslovej tekvice môžete použiť aj tekvicu hokkaido.

Porcia

Horúcu polievku podávame posypanú tekvicovými jadierkami, granátovým jablkom a petržlenovou vňaťou.

Zdieľať s priateľmi