Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Teplý zeleninový šalát

Špagety zo Stredomoria
Losos s cuketovou krustou
Treska so zeleninou
Stredomorský šalát
Cuketové jednohubky
Kuracie fajitas
Paradajkové košíčky so pšenom
Zeleninové rizoto so slaninou
Ružičková polievka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Morčacina s citrónom a oreganom
Jaipur kari
Grilované tofu
Letné zeleninové ragú
Tuniakový šalát
Opekaná zelenina
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Zeleninové špízy
Caponata a lá Podravka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šalát z grilovanej zeleniny
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Treska s vajíčkovým šalátom
Sójový šalát s tuniakom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Biela treska
Tabouleh
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pečený losos v medovej omáčke
Rizoto na španielsky spôsob
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Paradajková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Špargľová polievka
Tuniak so zeleninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Stredomorská frittata
Strukovinový šalát so zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ražniči z lososa
Paradajková polievka s bazalkou
Bohatá jesenná polievka
Gyros šalát
Oranžové rizoto
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Šošovicová krémová polievka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Biela ryba s kuskusom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Paella s kuracím mäsom
Mediteránska rapsódia
Viac receptov pre túto náladu

Pýtate sa: "Šalát z grilovanej zeleniny?", naša odpoveď znie: "Prečo nie?" Zakryte ugrilovanú zeleninu a nechajte ju vychladnúť, zmäknúť a zintenzívniť svoju chuť pred tým, ako ju posypete s Podravkou na šalát. A potom už len podávate tento farebný, teplý a dymovou arómou voňajúci šalát.

Suroviny

2 sladké červené papriky
400 g šampiňónov
500 g cukety
200 g jarnej cibuľky
300 g florentského fenikla
1 strúčik cesnaku
2 polievkové lyžice sušeného petržlenu
1 polievková lyžica nasekanej koriandrovej vňate
100 g zelených olív
200 g syru Feta
1 Podravka na šalát
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 8 osoby40 min

  • 1 Papriky umyjeme a nakrájame ich na väčšie kúsky, každý šampiňón prekrojíme na polovicu, z cukety odkrojíme oba konce a nakrájame ich pozdĺžne na hrubšie plátky, cibuľu očistíme a nakrájame a hľuzy feniklu umyjeme a nakrájame na štvrtiny.
  • 2 Všetku zeleninu spolu ugrilujeme na rozpálenej, nenaolejovanej platni, potom necháme chvíľu vychladnúť.
  • 3 Ugrilovanú zeleninu nakrájame na menšie kúsky, preložíme do veľkej šalátovej misy, pridáme pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, koriandrovú vňať, scedené a prepláchnuté plnené olivy a na kocky nakrájaný syr Feta. Posypeme Podravkou na šalát, zalejeme olivovým olejom a dobre premiešame. Zakryjeme a necháme odpočinúť na 5-10 minút. Pred podávaním skontrolujeme chuť a podľa potreby osolíme a okoreníme.
  • 4 Šalát necháme až do servírovania zakrytý, aby sa všetky chute spojili.

Malé tajomstvá

Na docielenie bohatšej, krémovejšej chute môžete do šalátu pridať trochu kyslej smotany.

Zdieľať s priateľmi