Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Vianočná roláda

Jemný hubový guláš
Plnená pečená cibuľa
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Pochúťka s Ajvarom
Tuniak so zeleninou
Voňavé pečené
Rolky z roštenky so zeleninou
Hrachová polievka
Grilované tofu
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Zapečené špagety s tuniakom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ražniči z lososa
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Makrelová nátierka
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Špagety zo Stredomoria
Šalát s pikantným steakom
Lahodné pečené zemiaky
Pikantná rybacia zmes
Kuracie závitky s prekvapením
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Okúzľujúce letné kurča
Zeleninové špízy
Stredomorská hríbová polievka
Opekaná zelenina
Polievka z fazuľových strukov
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Teľacia roláda
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Krevety na zeleninovom lôžku
Sladko-kyslé grilované ražniči
Biela ryba s fazuľou
Talianske kuracie rizoto
Bravčová panenka so zeleninou
Tournedos s maslovou zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Plnené kuracie stehná
Fish&Chips v tortille
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Grilované kuracie prsia
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Jahňacie so šalviovým medom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Kuracie rizoto
Mäsová roláda a lá pahreba
Viac receptov pre túto náladu

Na večeru počas sviatočných dní môžete podávať aj túto roládu z morčacích pŕs, servírovanú so zeleninovým pyré a pokvapkanú šťavou z výpeku.

Suroviny

800 g morčacích pŕs v celku
100 g klobásy
100 g švajčiarskeho mangoldu
200 g mrkvy
40 g masla
soľ
štipka mletého čierneho korenia
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Zeleninové pyré:
500 g zemiakov
1 malá hlávka kapusty (zhruba 500 g)
soľ
štipka mletého čierneho korenia
100 ml extra panenského olivového oleja
2 strúčiky cesnaku

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby60 min

  • 1 Morčacie prsia pomocou ostrého noža rozrežeme na jeden veľký filet. Opatrne naklepeme tĺčikom na mäso a ochutíme Podravkou a mletým čiernym korením. Na stranu, ktorou začneme roládu rolovať, poukladáme plátky šunky, krátko povarený švajčiarsky mangold a uvarenú mrkvu nakrájanú na hranolčeky. Na vrch poukladáme na kocky nakrájanú polovicu dávky masla a pevne zavinieme. Zvyšok masla natrieme na vrch rolády a zabalíme ju do alobalovej fólie. Roládu premiestnime do pekáča a podlejeme trochou vody. Pečieme v rúre prehriatej na 200 °C (plynový stupeň 6) po dobu približne 40 minút.
  • 2 Kým sa roláda upečie, pripravíme si zeleninové pyré. Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na mesiačiky a varíme v osolenej vode. V polovici doby varenia pridáme na fliačky nakrájanú kapustu a varíme do mäkka. Zeleninu scedíme, pridáme k nej pretlačený cesnak a olivový olej a ochutíme soľou a korením. Drevenou naberačkou miešame, kým sa zelenina nepopučí na pyré.
  • 3 Morčaciu roládu nakrájame a na servírovacom tanieri pokvapkáme výpekom. Podávame so zemiakovo kapustovým pyré.

Malé tajomstvá

Morčacie prsia pred naklepaním zakryte potravinárskou fóliou, čím docielite jednak udržanie celistvosti morčacieho filetu, ktorý by sa inak mohol pri naklepaní pretrhnúť, a taktiež si uľahčíte čistenie pracovnej plochy. Pečené morčacie prsia obsahujú iba 1% tuku, a preto sú vhodným zdrojom bielkovým pre malé deti a chorých ľudí. Morčacie mäso je bohaté na bielkoviny (21-22%), chudé a ľahko stráviteľné, a preto je vhodným typom mäsa aj pre starších ľudí.

Zdieľať s priateľmi