Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Voňavé pečené zemiaky

Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Polievka z bôbu
Medové teľacie kotlety
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Kurací paprikáš
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Hŕstková polievka s paradajkami
Bravčové kotlety s kuskusom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Teľacie kotlety so zeleninou
Chilli con carne
Jahňacie so šalviovým medom
Kura na pivovej fľaši
Jaipur kari
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Párky v slanine
Kura na sladko
Pochúťka s Ajvarom
Grilované rebierka
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Morčací hamburger
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Fish&Chips v tortille
Rezne s chutnou omáčkou
Kurča na bielom víne
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Kačica na pomarančoch
Netradičný hamburger
Medailónky s hnedou ryžou
Špagety s cuketou
Kotlovina
Morčacie prsia s jablkami
Papriky plnené rizotom
Grilovaná krkovička
Pikantné bravčové závitky
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Rolky z roštenky so zeleninou
Sladká bravčová panenka
Grilovaný hamburger
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Rýchle lasagne
Klasický burger
Carbonara so špenátom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Hovädzí steak so zeleninou
Zeleninové chipsy
Pivný guláš
Morčacie rolky s ryžou
Pizza v zemiakoch
Mäsové guľky s omáčkou
Plnené kuracie stehná
Kuracie prsia pečené v rúre
Hubový guľáš
Nové zemiaky s Ajvarom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kura na pive
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Lasagne z panvice
Zemiakové placky
Viac receptov pre túto náladu

Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzy.

Suroviny

1 kg mladých zemiakov (väčšie)
3 lyžice olivového oleja
1 lyžica Podravky Natur na pečené zemiaky
250 g smotanového syra (ricotta,...)
1 lyžička citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku
1 lyžica nasekanej pažítky
soľ

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby70 min

  • 1 Zemiaky dobre umyjeme, prekrojíme na polovicu a osušíme.
  • 2 Dáme ich do väčšej nádoby na pečenie pokrytej papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olejom a otočíme narezanou stranou dolu.
  • 3 Pečieme v rozohriatej rúre na 220 °C približne 1 hodinu, dokým nebudú zemiaky zlato-hnedé.
  • 4 Pečené zemiaky posypeme Podravkou Natur, premiešame ich a necháme postáť.
  • 5 Syr zmiešame s citrónovou šťavou, pretlačeným cesnakom, pažítkou a soľou.

Tip

Do plnky môžete pridať aj mleté chilli.

Porcia

Na teplý zemiaky pridáme lyžicu náplne a podávame.

Zdieľať s priateľmi