Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Voňavé pečené zemiaky

Rolky z roštenky so zeleninou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Sladká bravčová panenka
Polievka z bôbu
Kurča na bielom víne
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Fish&Chips v tortille
Hubový guľáš
Pivný guláš
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Kura na sladko
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Špagety s cuketou
Nové zemiaky s Ajvarom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kura na pive
Morčací hamburger
Carbonara so špenátom
Bravčové kotlety s kuskusom
Hovädzí steak so zeleninou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Grilovaná krkovička
Kura na pivovej fľaši
Rybárov guláš
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Pochúťka s Ajvarom
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Hŕstková polievka s paradajkami
Jaipur kari
Klasický burger
Kotlovina
Chilli con carne
Grilovaný hamburger
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Jahňacie so šalviovým medom
Kuracie prsia pečené v rúre
Morčacie rolky s ryžou
Kurací paprikáš
Rezne s chutnou omáčkou
Zeleninové chipsy
Netradičný hamburger
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Morčacie prsia s jablkami
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Kačica na pomarančoch
Teľacie kotlety so zeleninou
Pikantné bravčové závitky
Zemiakové placky
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Medové teľacie kotlety
Grilované rebierka
Pizza v zemiakoch
Párky v slanine
Medailónky s hnedou ryžou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Papriky plnené rizotom
Rýchle lasagne
Mäsové guľky s omáčkou
Lasagne z panvice
Viac receptov pre túto náladu

Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzy.

Suroviny

1 kg mladých zemiakov (väčšie)
3 lyžice olivového oleja
1 lyžica Podravky Natur na pečené zemiaky
250 g smotanového syra (ricotta,...)
1 lyžička citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku
1 lyžica nasekanej pažítky
soľ

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby70 min

  • 1 Zemiaky dobre umyjeme, prekrojíme na polovicu a osušíme.
  • 2 Dáme ich do väčšej nádoby na pečenie pokrytej papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olejom a otočíme narezanou stranou dolu.
  • 3 Pečieme v rozohriatej rúre na 220 °C približne 1 hodinu, dokým nebudú zemiaky zlato-hnedé.
  • 4 Pečené zemiaky posypeme Podravkou Natur, premiešame ich a necháme postáť.
  • 5 Syr zmiešame s citrónovou šťavou, pretlačeným cesnakom, pažítkou a soľou.

Tip

Do plnky môžete pridať aj mleté chilli.

Porcia

Na teplý zemiaky pridáme lyžicu náplne a podávame.

Zdieľať s priateľmi