Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Vyprážaný syr

Losos s cuketovou krustou
Cestovinový šalát so surimi
Tekvicová polievka s jablkom
Gyros šalát
Lahodné pečené zemiaky
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tabouleh
Sójový šalát s tuniakom
Paradajková polievka s bazalkou
Pečený losos v medovej omáčke
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cestoviny na stredomorský spôsob
Paradajkové košíčky so pšenom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Rizoto na španielsky spôsob
Mäsové guľky s omáčkou
Ražniči z lososa
Zeleninové špízy
Ružičková polievka
Ochutená ryža
Morčacina s citrónom a oreganom
Opekaná zelenina
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Strukovinový šalát so zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Teplý zeleninový šalát
Špagety zo Stredomoria
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Farebný jarný šalát
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Šalát z grilovanej zeleniny
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paradajková polievka
Tuniak so zeleninou
Letné zeleninové ragú
Hríbová mrvenička
Šošovicová krémová polievka
Ryžové guľôčky
Grilované tofu
Tuniakový šalát
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Polievka z fazuľových strukov
Grilované paradajky
Ravioly so šalviou
Biela ryba s kuskusom
Caponata a lá Podravka
Mrkvová polievka
Viac receptov pre túto náladu

Takto pripravený "obyčajný" syr sa stane "neobyčajne" chutným. Odporúčame Vám ho vyskúšať. Atraktívnym a chutným prídavkom je biela omáčka z jogurtu a nasekanej bazalky.

Suroviny

400 g čerstvého syra (riccota, cottage cheese, tvaroh)
20 ml extra panenského olivového oleja
100 g strúhanky
1 vajce
60 g múky
150 g Valeriánky poľnej (poľníček)
1/4 lyžičky bieleho mletého korenia
2 lyžičky Podravka ochucovadla
Dresing:
150 ml jogurtu
50 ml extra panenského olivového oleja
2 lyžice nasekanej bazalky
1/2 lyžičky soli
štipka čierneho mletého korenia
1 lyžica citrónovej šťavy

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 4 plátky čerstvého syra pokvapkáme olivovým olejom a necháme ich postáť.
  • 2 Medzitým si pripravíme múku, strúhanku a vajce, do ktorého pridáme Podravka ochucovadlo a biele korenie, na obaľovanie.
  • 3 Syr najprv obalíme v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Obalený syr vypražíme v hlbšej panvici, dokým nemá zlatistú farbu. Vyberieme ho na papierový obrúsok, aby sa zbavil nadbytočného tuku.
  • 4 Dresing pripravíme tak, že do jogurtu pridáme olivový olej, bazalku, soľ, korenie, citrónovú šťavu a poriadne premiešame.

Tip

Čerstvý syr je syr s neutrálnou chuťou, ktorý sa hodí k rôznym typom omáčok, od osviežujúcich až po pikanté alebo sladkokyslé.

Porcia

Na tanier dáme vypražený syr, pridáme poľníček, zalejeme pripraveným dresingom a podávame.

Zdieľať s priateľmi