Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou

Šošovicová polievka so špenátom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracie fajitas
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Sladká bravčová panenka
Cuketové jednohubky
Morčacina s citrónom a oreganom
Zeleninové špízy
Ravioly so šalviou
Pizza v zemiakoch
Lasagne z panvice
Mrkvová polievka
Zapečené špagety s tuniakom
Ražniči z lososa
Kuracie prsia pečené v rúre
Hrachová polievka
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Pikantná rybacia zmes
Letné zeleninové ragú
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pikantné bravčové závitky
Nové zemiaky s Ajvarom
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie mäso na thajský spôsob
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Bravčové kotlety s kuskusom
Kuracie mäso so zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Polievka z rukoly a kreviet
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Caponata a lá Podravka
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Ovocný šalát s kuracinou
Tournedos s maslovou zeleninou
Pečená jahňacina s mandľami
Rizoto na španielsky spôsob
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Špagety s jesennou omáčkou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Biela ryba s fazuľou
Guláš z cíceru a mangoldu
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajková polievka
Losos s cuketovou krustou
Bravčová panenka so zeleninou
Kuracie tyčinky v kečupe
Polievka z fazuľových strukov
Grilovaný hamburger
Mediteránska rapsódia
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Lahodné pečené zemiaky
Tuniakový šalát
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Treska s vajíčkovým šalátom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Špagety zo Stredomoria
Biela treska
Polievka s mäsovými guličkami
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Rolky z roštenky so zeleninou
Pohánka s klobásou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Vyprážaný syr
Grilované rebierka
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Teľacie kotlety so zeleninou
Polievka z bôbu
Hubový guľáš
Párky v slanine
Cestovinový šalát so surimi
Cestoviny na stredomorský spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Zemiaky pokryté syrom cottage cheese a smotanou, zapečené v rúre, naplnia vašu kuchyňu nezameniteľnou vôňou a potešia vaše chuťové poháriky perfektnou kombináciou chrumkavého a krémového.

Suroviny

800 g ošúpaných zemiakov
200 g očistenej cibule
1 Podravka na pečené zemiaky (30 g)
2 polievkové lyžice oleja
150-200 g syru cottage cheese
200 ml smotany na šľahanie (alebo smotany zmiešanej pol na pol s mliekom)

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby50 min

  • 1 Zemiaky a cibuľu nakrájame na tenké kolieska.
  • 2 Posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zamiešame.
  • 3 Zemiaky a cibuľu vložíme do zapekacej misy potretej olejom a vystlatej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 25 minút.
  • 4 Cottage cheese zmiešame so smotanou a osolíme podľa chuti.
  • 5 Po 25 minútach vyberieme zemiaky z rúry a lyžicou na ne natrieme zmes z cottage cheesu a smotany. Vložíme späť do rúry a pečieme ešte ďalších 15 minút.
  • 6 Podávame teplé s miešaným šalátom s dressingom z tekvicového oleja a citrónovej šťavy.

Malé tajomstvá

Zemiaky zapečené so syrom cottage cheese chutia oveľa lepšie, keď ich podávame 10 minút po dopečení, aby mali všetky chute čas sa premiešať. Pokiaľ pre vás varené jedlo bez kúska mäsa nie je kompletné, môžete na zemiaky pred natretím zmesi z cottage cheesu poukladať 50-100 gramov opečenej pancetty, slaniny, choriza, salámy alebo šunky, čím uspokojíte chuťové poháriky všetkých mäsožravcov.

Zdieľať s priateľmi