Ponuka Vyhľadať

Zelené kuracie rizoto dodá nie len krásnu farbu vášmu tanieru, ale poskytne vám aj skvelú vôňu a chuť.

Suroviny

150 g čerstvého špenátu
400 g kuracích pŕs
1 cibuľa
50 ml oleja
250 g Lagris ryže arborio
1 vetvička tymiánu
2 kocky slepačieho bujónu Podravka
100 ml suchého bieleho vína
200 ml smotany na varenie
20 g masla
30 g syru Grana Padano

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Špenát krátko oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode, potom dáme do studenej vody, scedíme a prepasírujeme.
  • 2 Kuracie prsia nakrájame na kocky a cibuľu nakrájame na drobno.
  • 3 Na oleji dozlatista opečieme cibuľu, potom pridáme nakrájané kuracie prsia.
  • 4 Krátko opražíme, pridáme ryžu, tymián, bujón Podravka a podlejeme vínom. Dusíme, dokým sa víno nevyparí.
  • 5 Podlievame vodou, dokým nebude ryža mäkká. Potom pridáme smotanu, maslo a prepasírovaný špenát. Chvíľku povaríme, aby ryža ostala krémová.

Tip

V sezóne žihľavy môžete namiesto špenátu použiť žihľavu, čo dodá rizotu výnimočnú vôňu.

Porcia

Rizoto posypeme hoblinami syra a podávame.

Zdieľať s priateľmi