Ponuka Vyhľadať

Prsia s aromatickou a so zaujímavou zeleninou vás jednoducho očaria.

Suroviny

4 kuracie prsia (s kožou)
1/2 balenia Podravky Natur na zlaté kurča
4 lyžice olivového oleja
rozmarín
Príloha:
1 kg mladých zemiakov
120 g slaniny
20 g masla
1 lyžica olivového oleja
250 g hrášku (mrazený/čerstvý/sterilizovaný)
bazalka
čierne mleté korenie
nasekaná petržlenová vňať

Použili sme

Podravka NATUR na zlaté kurča

Podravka NATUR na zlaté kurča

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Kuracie prsia posypeme Podravkou Natur, pokvapkáme olejom a necháme 10 minút marinovať. Potom dáme do pekáča alebo na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • 2 Posypeme rozmarínom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme približne 30 minút, dokým nebude koža chrumkavá.
  • 3 Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
  • 4 V panvici si dochrumkava opečieme slaninu nakrájanú na malé kúsky. Opečenú slaninu vyberieme z panvice a do panvice dáme maslo a olivový olej. Keď sa zahrejú, pridáme zemiaky a dozlatista ich opečieme.
  • 5 pridáme hrášok, bazalku, soľ, korenie a trošku vody. Prikryté panvicou dusíme cca 15 minút, dokým nebude zelenina hotová.
  • 6 hotovú zeleninu zmiešame so slaninou a posypeme petržlenovou vňaťou.

Tip

Namiesto kuracích pŕs môžete použiť aj kuracie stehná, alebo aj kuracie kúsky.

Porcia

Šťavňaté mäsko podávame s aromatickou zeleninou.

Zdieľať s priateľmi