Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou

Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Tuniakový šalát
Hríbová mrvenička
Ravioly so šalviou
Grilované tofu
Tuniak so zeleninou
Gyros šalát
Teplý zeleninový šalát
Šalát z grilovanej zeleniny
Cestovinový šalát so surimi
Kuracie prsia pečené v rúre
Pečený losos v medovej omáčke
Polievka z fazuľových strukov
Ochutená ryža
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Paradajkové košíčky so pšenom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Paradajková polievka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Letné zeleninové ragú
Morčacina s citrónom a oreganom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Špagety zo Stredomoria
Polievka z rukoly a kreviet
Šošovicová krémová polievka
Ryžové guľôčky
Losos s cuketovou krustou
Farebný jarný šalát
Biela ryba s kuskusom
Ružičková polievka
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Mäsové guľky s omáčkou
Zeleninové špízy
Vyprážaný syr
Lahodné pečené zemiaky
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Opekaná zelenina
Sójový šalát s tuniakom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Mrkvová polievka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rizoto na španielsky spôsob
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Tabouleh
Ražniči z lososa
Paradajková polievka s bazalkou
Caponata a lá Podravka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Grilované paradajky
Tekvicová polievka s jablkom
Strukovinový šalát so zeleninou
Pochúťka s Ajvarom
Viac receptov pre túto náladu

Baklažány sa dajú pripraviť na rôzne spôsoby. Prinášame vám trošku netradičný, ale za to veľmi chutný recept, v ktorom sa spojí výborná chuť baklažánu, kuskusu a pečenej zeleniny. Podravka ochucovadlo Stredomorie tomu dodá nezabudnuteľnú chuť Stredomoria.

Suroviny

1/2 šálky celozrnného kuskusu
1 šálka vody
1 PL Podravky ochucovadla Stredomorie
2 ks farebnej papriky
1 ks veľkej cibule
1 ks mrkvy
1 ks cukiny
6 ks baklažánov
2 PL posekanej petržlenovej vňate
2 PL posekanej mäty
2 PL olivového oleja
soľ, papier na pečenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Do vody nasypeme 1 polievkovú lyžicu Podravky ochucovadla Stredomorie. Privedieme do varu, prikryjeme a odstavíme. Necháme prikryté 5 minút. Vývar opäť privedieme do varu. Odstavíme a vmiešame doň suchý kuskus. Prikryjeme, necháme 15 minút vsiaknuť vývar do kuskusu. Počas tejto doby trikrát premiešame vidličkou.
  • 2 Zeleninu umyjeme a pokrájame na kocky. V panvici zohrejeme olivový olej. Nakrájanú zeleninu vložíme do panvice, posolíme a za občasného miešania opekáme 5 minút. Zelenina má zostať chrumkavá. Odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú zeleninu zmiešame s kuskusom, mätou a petržlenovou vňaťou.
  • 3 Konce baklažánov odkrojíme a každý baklažán rozdelíme na rovnaké valčeky. Do takto upravených baklažánov plníme hotový kuskus a vložíme ich na pekáč. Baklažány zakryjeme papierom na pečenie alebo alobalom. Rúru na pečenie zohrejeme na 200°C. Pekáč s prikrytými baklažánmi vložíme do rúry a pečieme 20 minút.

Porcia

Podávame so šalátom. Rovnako môžeme upravovať aj paradajky alebo cukiny.

Zdieľať s priateľmi