Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou

Špagety zo Stredomoria
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Šalát z grilovanej zeleniny
Lahodné pečené zemiaky
Farebný jarný šalát
Ochutená ryža
Gyros šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Losos s cuketovou krustou
Grilované paradajky
Tekvicová polievka s jablkom
Tuniak so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Rizoto na španielsky spôsob
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Biela ryba s kuskusom
Ružičková polievka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Mrkvová polievka
Polievka z rukoly a kreviet
Vyprážaný syr
Hríbová mrvenička
Sójový šalát s tuniakom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Letné zeleninové ragú
Morčacina s citrónom a oreganom
Ravioly so šalviou
Šošovicová krémová polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cestovinový šalát so surimi
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Mäsové guľky s omáčkou
Tabouleh
Grilované tofu
Tuniakový šalát
Opekaná zelenina
Cestoviny na stredomorský spôsob
Teplý zeleninový šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Zeleninové špízy
Kuracie prsia pečené v rúre
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paradajková polievka
Ryžové guľôčky
Strukovinový šalát so zeleninou
Ražniči z lososa
Caponata a lá Podravka
Viac receptov pre túto náladu

Baklažány sa dajú pripraviť na rôzne spôsoby. Prinášame vám trošku netradičný, ale za to veľmi chutný recept, v ktorom sa spojí výborná chuť baklažánu, kuskusu a pečenej zeleniny. Podravka ochucovadlo Stredomorie tomu dodá nezabudnuteľnú chuť Stredomoria.

Suroviny

1/2 šálky celozrnného kuskusu
1 šálka vody
1 PL Podravky ochucovadla Stredomorie
2 ks farebnej papriky
1 ks veľkej cibule
1 ks mrkvy
1 ks cukiny
6 ks baklažánov
2 PL posekanej petržlenovej vňate
2 PL posekanej mäty
2 PL olivového oleja
soľ, papier na pečenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Do vody nasypeme 1 polievkovú lyžicu Podravky ochucovadla Stredomorie. Privedieme do varu, prikryjeme a odstavíme. Necháme prikryté 5 minút. Vývar opäť privedieme do varu. Odstavíme a vmiešame doň suchý kuskus. Prikryjeme, necháme 15 minút vsiaknuť vývar do kuskusu. Počas tejto doby trikrát premiešame vidličkou.
  • 2 Zeleninu umyjeme a pokrájame na kocky. V panvici zohrejeme olivový olej. Nakrájanú zeleninu vložíme do panvice, posolíme a za občasného miešania opekáme 5 minút. Zelenina má zostať chrumkavá. Odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú zeleninu zmiešame s kuskusom, mätou a petržlenovou vňaťou.
  • 3 Konce baklažánov odkrojíme a každý baklažán rozdelíme na rovnaké valčeky. Do takto upravených baklažánov plníme hotový kuskus a vložíme ich na pekáč. Baklažány zakryjeme papierom na pečenie alebo alobalom. Rúru na pečenie zohrejeme na 200°C. Pekáč s prikrytými baklažánmi vložíme do rúry a pečieme 20 minút.

Porcia

Podávame so šalátom. Rovnako môžeme upravovať aj paradajky alebo cukiny.

Zdieľať s priateľmi