Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Biela treska

Pikantné bravčové závitky
Šošovicová polievka so špenátom
Mrkvová polievka
Tuniakový šalát
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Rizoto na španielsky spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Tournedos s maslovou zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Pizza v zemiakoch
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Polievka z bôbu
Grilované rebierka
Paradajková polievka
Zapečené špagety s tuniakom
Párky v slanine
Sladká bravčová panenka
Pečená jahňacina s mandľami
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Kuracie tyčinky v kečupe
Teľacie kotlety so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Bravčové kotlety s kuskusom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Lahodné pečené zemiaky
Kuracie fajitas
Polievka z rukoly a kreviet
Losos s cuketovou krustou
Tekvicová polievka s jablkom
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracie mäso so zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Letné zeleninové ragú
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Pohánka s klobásou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cestoviny na stredomorský spôsob
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Hubový guľáš
Kuracie mäso na thajský spôsob
Grilovaný hamburger
Guláš z cíceru a mangoldu
Cestovinový šalát so surimi
Hrachová polievka
Bravčová panenka so zeleninou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Zeleninové špízy
Treska s vajíčkovým šalátom
Ravioly so šalviou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Kuracie prsia pečené v rúre
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Okúzľujúce letné kurča
Lasagne z panvice
Pikantná rybacia zmes
Ražniči z lososa
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Ovocný šalát s kuracinou
Špagety s jesennou omáčkou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Biela ryba s fazuľou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Vyprážaný syr
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cuketové jednohubky
Polievka s mäsovými guličkami
Špagety zo Stredomoria
Caponata a lá Podravka
Viac receptov pre túto náladu

Prečo tohtoročné Vianoce neskúsiť recept zo štedrovečernej klasiky, bielej tresky? Tento pokrm sa dá servírovať ako hustá polievka alebo po popučení vidličkou, ako paté podávané ako predjedlo. Výber je len na Vás, určite sa však riaďte týmto jednoduchým receptom.

Suroviny

1 celá nesolená vysušená treska (zhruba 500 gramov)
600 g zemiakov
½ strúčika cesnaku
zväzok peržlenovej vňate
bobkový list
čierne korenie
1 cibuľa (100 g)
150 ml olivového oleja
100 ml mlieka
soľ
čierne mleté korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 6 osoby120 min

  • 1 Zo sušenej tresky odstránime chvost a plutvy. Na urýchlenie času namáčania, tresku naklepeme tĺčikom na mäso. Tresku namočíme do nádoby s veľkým množstvom vody a necháme namáčať minimálne dva dni, pričom vodu meníme niekoľkokrát denne.
  • 2 Namočenú tresku vložíme do veľkej rajnice a zalejeme vodou tak, aby bola celá ryba ponorená. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, celé čierne korenie, cesnak, bobkový list a jednu lyžicu Podravky. Privedieme do varu a varíme, až kým je možné bez ťažkostí odstrániť kosti. Opatrne z ryby odstránime kožu a kosti.
  • 3 Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode, v ktorej sa predtým varila ryba.
  • 4 Rybu pridáme naspäť k zemiakom a ak je potrebné prilejeme vriacu vodu. Pretlačíme a pridáme 3 strúčiky cesnaku a zväzok nasekanej petržlenovej vňate, olivový olej a podľa chuti osolíme a okoreníme. Premiešame, rajnicu prikryjeme a poriadne ňou potrasieme.
  • 5 Nakoniec pridáme mlieko a zemiaky spolu s rybou poriadne premiešame opätovným zatrasením rajnicou.

Malé tajomstvá

Na odstránenie kože a kostí z ryby použite prsty. Aby polievka ostala krásne biela, ostrým nožom odrežete všetky hnedé časti z ryby. Pi manipulácii s rybou si často oplachujte ruky, pretože ryba sa lepí na prsty.

Zdieľať s priateľmi