Ponuka Vyhľadať

Jemná, na olivovom oleji dusená bravčová panenka podávaná s brokolicou a mrkvou vytvorí jedinečné hlavné jedlo vášho dňa.

Suroviny

600 g bravčovej panenky
1 ½ polievková lyžica Podravky na bravčové mäso
5 polievkových lyžíc oleja na varenie
250 g mrkvy
450-500 g brokolice
2 strúčiky cesnaku
soľ
4 polievkové lyžice olivového oleja

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby60 min

  • 1 Z bravčovej panenky odrežeme všetok tuk a šľachy. Posypeme Podravkou na bravčové mäso a votrieme do mäsa, pokvapkáme 3 lyžicami oleja a necháme 30 minút marinovať.
  • 2 Medzičasom na kolieska nakrájame mrkvu a vložíme ju do vriacej vody. Po zhruba 10 minútach pridáme nakrájanú brokolicu. Brokolica by po dovarení mala ostať stále žiarivo zelená a chrumkavá. Zeleninu po dovarení scedíme.
  • 3 V panvici rozohrejeme olej a spolu s cesnakom zeleninu krátko opečieme.
  • 4 V druhej panvici na zvyšnom oleji dohneda opečieme namarinovanú panenku. Stíšime oheň a podlejeme trochou vody. Prikryjeme a necháme variť 20 minút. Panenka by po rozkrojení mala ostať vo vnútri ružová.
  • 5 Bravčovú panenku nakrájame na kolieska a podávame s osmaženou zeleninou.

Malé tajomstvá

Panenka je chudý typ mäsa. Podravka na bravčové mäso zmiešaná s trochou oleja je perfektná zmes na marinádu a po jej použití mäso ostáva jemné a šťavnaté.

Zdieľať s priateľmi