Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Bravčové kotlety s kuskusom

Jahňacie so šalviovým medom
Hŕstková polievka s paradajkami
Kotlovina
Papriky plnené rizotom
Mäsové guľky s omáčkou
Rybárov guláš
Hubový guľáš
Rýchle lasagne
Morčacie rolky s ryžou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Netradičný hamburger
Pochúťka s Ajvarom
Sladká bravčová panenka
Párky v slanine
Pikantné bravčové závitky
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pivný guláš
Rezne s chutnou omáčkou
Voňavé pečené zemiaky
Lasagne z panvice
Kuracie prsia pečené v rúre
Nové zemiaky s Ajvarom
Kura na sladko
Kura na pivovej fľaši
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Pizza v zemiakoch
Špagety s cuketou
Morčacie prsia s jablkami
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Kurací paprikáš
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Chilli con carne
Grilovaný hamburger
Klasický burger
Jaipur kari
Polievka z bôbu
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Medailónky s hnedou ryžou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Grilované rebierka
Fish&Chips v tortille
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Medové teľacie kotlety
Grilovaná krkovička
Rolky z roštenky so zeleninou
Kura na pive
Teľacie kotlety so zeleninou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Zemiakové placky
Kurča na bielom víne
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Kačica na pomarančoch
Zeleninové chipsy
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Carbonara so špenátom
Morčací hamburger
Hovädzí steak so zeleninou
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Viac receptov pre túto náladu

Spojte chutné kotlety s kuskusom, posypte to lupienkami mandlí a mätou a podávajte zaujímavú a netradičnú kombináciu napríklad aj dnes na obed.

Suroviny

800 g bravčových kotliet
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
olej
10 g masla
2 lyžice balsamica
mladá cibuľka
lupienky mandlí
pár lístkov mäty
200 g kuskusu Podravka
70 g syra feta
niekoľko kvapiek olivového oleja

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Kotlety posypeme Podravka ochucovadlom pikant, votrieme do mäsa a necháme postáť približne 15 minút.
  • 2 Na rozpálenom oleji opečieme kotlety z oboch strán dozlata. Pridáme balsamico, premiešame a dusíme za stáleho podlievania malým množstvom vody.
  • 3 Nakoniec pridáme maslo, necháme kotlety krátko na ohni a potom ich vyberieme z panvice.
  • 4 Do panvice pridáme cibuľku nakrájanú na malé kúsky, necháme ju speniť, zamiešame a zložíme z ohňa.
  • 5 Kuskus zalejeme vriacou vodou, pridáme trošku soli, premiešame, prikryjeme a necháme postáť približne 5 minút.
  • 6 Potom kuskus premiešame vidličkou, necháme chvíľku vychladnúť, pridáme natrhaný feta syr a zľahka premiešame.

Tip

Pri príprave kuskusu dávajte pozor na množstvo vody, pretože kuskus za pomoci vody zväčší svoj objem trojnásobne.

Porcia

Kuskus naložíme na tanier, pridáme kotlety, prelejeme cibuľkou, posypeme lupienkami mandlí a mätou a podávame.

Zdieľať s priateľmi