Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Bravčové kotlety s kuskusom

Treska s vajíčkovým šalátom
Mrkvová polievka
Okúzľujúce letné kurča
Cuketové jednohubky
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Letné zeleninové ragú
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Sladká bravčová panenka
Biela treska
Zeleninové špízy
Pikantná rybacia zmes
Guláš z cíceru a mangoldu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Lasagne z panvice
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Jemný hubový guláš
Tekvicová polievka s jablkom
Ravioly so šalviou
Polievka z bôbu
Polievka z rukoly a kreviet
Bravčová panenka so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Kurča na bielom víne
Grilovaný hamburger
Pizza v zemiakoch
Losos s cuketovou krustou
Paradajková polievka
Nové zemiaky s Ajvarom
Šošovicová polievka so špenátom
Teľacie kotlety so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Kuracie mäso so zeleninou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Grilované rebierka
Párky v slanine
Pohánka s klobásou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Rizoto na španielsky spôsob
Kuracie tyčinky v kečupe
Špagety zo Stredomoria
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Pečená jahňacina s mandľami
Chutný šalát z opečených zemiakov
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Hubový guľáš
Kuracie prsia pečené v rúre
Zapečené špagety s tuniakom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracie fajitas
Polievka z fazuľových strukov
Pikantné bravčové závitky
Rolky z roštenky so zeleninou
Vyprážaný syr
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestovinový šalát so surimi
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Lahodné pečené zemiaky
Hrachová polievka
Špagety s jesennou omáčkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Tournedos s maslovou zeleninou
Caponata a lá Podravka
Ovocný šalát s kuracinou
Ražniči z lososa
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Tuniakový šalát
Biela ryba s fazuľou
Polievka s mäsovými guličkami
Viac receptov pre túto náladu

Spojte chutné kotlety s kuskusom, posypte to lupienkami mandlí a mätou a podávajte zaujímavú a netradičnú kombináciu napríklad aj dnes na obed.

Suroviny

800 g bravčových kotliet
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
olej
10 g masla
2 lyžice balsamica
mladá cibuľka
lupienky mandlí
pár lístkov mäty
200 g kuskusu Podravka
70 g syra feta
niekoľko kvapiek olivového oleja

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Kotlety posypeme Podravka ochucovadlom pikant, votrieme do mäsa a necháme postáť približne 15 minút.
  • 2 Na rozpálenom oleji opečieme kotlety z oboch strán dozlata. Pridáme balsamico, premiešame a dusíme za stáleho podlievania malým množstvom vody.
  • 3 Nakoniec pridáme maslo, necháme kotlety krátko na ohni a potom ich vyberieme z panvice.
  • 4 Do panvice pridáme cibuľku nakrájanú na malé kúsky, necháme ju speniť, zamiešame a zložíme z ohňa.
  • 5 Kuskus zalejeme vriacou vodou, pridáme trošku soli, premiešame, prikryjeme a necháme postáť približne 5 minút.
  • 6 Potom kuskus premiešame vidličkou, necháme chvíľku vychladnúť, pridáme natrhaný feta syr a zľahka premiešame.

Tip

Pri príprave kuskusu dávajte pozor na množstvo vody, pretože kuskus za pomoci vody zväčší svoj objem trojnásobne.

Porcia

Kuskus naložíme na tanier, pridáme kotlety, prelejeme cibuľkou, posypeme lupienkami mandlí a mätou a podávame.

Zdieľať s priateľmi