Ponuka Vyhľadať

Maximálne v pohode

Bravčové kotlety so zeleninou

Bravčové kotlety s mrkvou, zelerom v kombinácii s olivovým olejom, to je tá pravá cesta k vyváženej strave.

Suroviny

8 bravčových kotliet (asi 800 g)
½ lyžičky čierneho korenia
1 lyžica Podravky ochucovadla
60 ml olivového oleja
2 ks šalotky (150 g)
300 g mrkvy
4 stopky zeleru
1 lyžica cukru
2 lyžice balzamikového octu
1 kocka Hovädzieho bujónu Podravka
40 g masla
2 vetvičky rozmarínu
3 strúčiky cesnaku

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Kotlety okoreníme, posypeme lyžicou Podravky ochucovadla a necháme odležať.
  • 2 Šalotku osmažíme na oleji, pridáme mrkvu nakrájanú na prúžky a nastrúhaný zeler.
  • 3 Pridáme cukor, keď začne karamelizovať, prilejeme balzamikový ocot, trochu vody a bujón Podravka.
  • 4 Krátko dusíme, aby zelenina ostala chrumkavá.
  • 5 Pripravené bravčové kotlety osmažíme na horúcom olivovom oleji pri vysokej teplote.
  • 6 Po otočení kotlety pridáme maslo, rozmarín, na záver cesnak a čierne korenie.

Porcia

Hotové bravčové kotlety podávame s pripravenou zeleninou.

Zdieľať s priateľmi