Ponuka Vyhľadať

Cyperská kuchyňa je prepojená s kuchyňou Stredomoria, a Stredného východu a Ázie. Jej základ tvoria pestré jedlá, z kvalitných a čerstvých ostrovných surovín.

Suroviny

700 g bravčovej panenky
2 lyžice semienok koriandra
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
60 ml extra panenského olivového oleja
2 väčšie cibuľky (250g)
300 ml červeného vína
čerstvý koriander na posypanie
korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby100 min

  • 1 Bravčovú panenku nakrájame na tenké plátky.
  • 2 Mäso posypeme 1 lyžicou Podravka ochucovadla a koriandrom. Necháme marinovať niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
  • 3 Mäso osmažíme na vysokej teplote v troche olivového oleja niekoľko minút tak, aby získalo zlatú farbu.
  • 4 Uložíme do zapekacej misy a posypeme korením.
  • 5 Na panvicu pridáme zvyšný olej, nakrájanú cibuľku a orestujeme na miernom ohni, za stáleho miešania.
  • 6 Pridáme víno a varíme ďalších 10 minút.
  • 7 Nalejeme zmes na mäso, prikryjeme misku vrchnákom alebo fóliou a dáme do prehriatej rúry na 160° C na približne 60 minút.

Porcia

Podávame s novými zemiakmi a jogurtom.

Malé tajomstvá

Ak chceme mať mäso ešte šťavnatejšie, pečieme v celku a nakoniec nakrájame na plátky.

Zdieľať s priateľmi