Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Cestoviny na stredomorský spôsob

Biela ryba s kuskusom
Morčacina s citrónom a oreganom
Tuniak so zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Ružičková polievka
Teplý zeleninový šalát
Grilované tofu
Gyros šalát
Ryžové guľôčky
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Farebný jarný šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paradajková polievka
Caponata a lá Podravka
Tekvicová polievka s jablkom
Špagety zo Stredomoria
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Losos s cuketovou krustou
Vyprážaný syr
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Ražniči z lososa
Cestovinový šalát so surimi
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Lahodné pečené zemiaky
Hríbová mrvenička
Sójový šalát s tuniakom
Tabouleh
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Mäsové guľky s omáčkou
Tuniakový šalát
Ochutená ryža
Paradajková polievka s bazalkou
Šalát z grilovanej zeleniny
Mrkvová polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Grilované paradajky
Pochúťka s Ajvarom
Opekaná zelenina
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Letné zeleninové ragú
Polievka z rukoly a kreviet
Polievka z fazuľových strukov
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rizoto na španielsky spôsob
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Kuracie prsia pečené v rúre
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Ravioly so šalviou
Zeleninové špízy
Viac receptov pre túto náladu

S chutným stredomorským jedlom si užijete deň naplno. Prekvapí vás jeho delikátna chuť a rýchla príprava.

Suroviny

50 ml olivového oleja
100 g mladej cibuľky
200 g čiernych olív
150 g sušených paradajok
1 lyžička kapár
1 kocka Zeleninového bujónu Podravka
500 ml vody
500 g Podravka cestovín (penne)
mandľové lupienky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľku. Pridáme olivy a sušené paradajky.
  • 2 Necháme opiecť, pridáme kapary a zalejeme horúcou vodou. Pridáme kocku zeleninového bujónu, zamiešame a necháme chvíľu dusiť.
  • 3 V druhom hrnci si pripravíme cestoviny - "al dente", podľa návodu na použitie. Uvarené cestoviny zmiešame s hotovou zmesou.

Porcia

Na záver posypeme mandľami, ktoré môžeme predtým opražiť na panvici.

Zdieľať s priateľmi