Ponuka Vyhľadať

Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.

Suroviny

600 g stredne veľkých mladých zemiakov
5 plátkov slaniny
4 lyžice oleja
3 lyžice Podravky Natur na pečené zemiaky
2 lyžice bieleho vínneho octu
1 lyžica horčice
čierne mleté korenie
8 reďkoviek
1 červená cibuľa
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Zemiaky dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky široké približne 2 mm.
  • 2 Slaninu nakrájame na malé kúsky.
  • 3 Na zohriatom oleji si v panvici opečieme zemiaky, dokým nebudú krásne zlato-hnedé. Zemiaky vyberieme a do tej istej panvice dáme nakrájanú slaninu, ktorú tiež zľahka opečieme.
  • 4 Podravku Natur na pečené zemiaky zmiešame s octom, horčicou a čiernym korením a prelejeme tým opečené zemiaky.
  • 5 K zemiakom pridáme slaninu, nakrájané reďkovky a cibuľu a všetko dobre premiešame.
  • 6 Pripravený šalát posypeme pažítkou a necháme odpočívať približne 15 minút, aby sa chute poriadne prepojili.

Tip

Množstvo zemiakov rozdeľte na polovicu a tak ich opekajte na panvici. Pôjde vám to rýchlejšie a ľahšie.

Porcia

Teplý šalát podávame ako samostatné jedlo alebo aj ako prílohu k rybe alebo mäsu.

Zdieľať s priateľmi