Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Chutný šalát z opečených zemiakov

Zeleninové špízy
Hubový guľáš
Rolky z roštenky so zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Tuniakový šalát
Sladká bravčová panenka
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Pikantné bravčové závitky
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Vyprážaný syr
Pizza v zemiakoch
Guláš z cíceru a mangoldu
Hrachová polievka
Letné zeleninové ragú
Polievka z fazuľových strukov
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zapečené špagety s tuniakom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Ovocný šalát s kuracinou
Špagety zo Stredomoria
Rizoto na španielsky spôsob
Kuracie mäso so zeleninou
Lasagne z panvice
Morčacina s citrónom a oreganom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Losos s cuketovou krustou
Párky v slanine
Ravioly so šalviou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Polievka z bôbu
Cestovinový šalát so surimi
Špagety s jesennou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Biela treska
Kuracie prsia pečené v rúre
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Šošovicová polievka so špenátom
Polievka z rukoly a kreviet
Bravčová panenka so zeleninou
Kurča na bielom víne
Tekvicová polievka s jablkom
Jemný hubový guláš
Pečená jahňacina s mandľami
Cuketové jednohubky
Mediteránska rapsódia
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie mäso na thajský spôsob
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Ražniči z lososa
Kuracie tyčinky v kečupe
Teľacie kotlety so zeleninou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Grilovaný hamburger
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Mrkvová polievka
Kuracie fajitas
Lahodné pečené zemiaky
Caponata a lá Podravka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Polievka s mäsovými guličkami
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pohánka s klobásou
Biela ryba s fazuľou
Paradajková polievka
Bravčové kotlety s kuskusom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Tournedos s maslovou zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Grilované rebierka
Pikantná rybacia zmes
Viac receptov pre túto náladu

Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.

Suroviny

600 g stredne veľkých mladých zemiakov
5 plátkov slaniny
4 lyžice oleja
3 lyžice Podravky Natur na pečené zemiaky
2 lyžice bieleho vínneho octu
1 lyžica horčice
čierne mleté korenie
8 reďkoviek
1 červená cibuľa
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Zemiaky dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky široké približne 2 mm.
  • 2 Slaninu nakrájame na malé kúsky.
  • 3 Na zohriatom oleji si v panvici opečieme zemiaky, dokým nebudú krásne zlato-hnedé. Zemiaky vyberieme a do tej istej panvice dáme nakrájanú slaninu, ktorú tiež zľahka opečieme.
  • 4 Podravku Natur na pečené zemiaky zmiešame s octom, horčicou a čiernym korením a prelejeme tým opečené zemiaky.
  • 5 K zemiakom pridáme slaninu, nakrájané reďkovky a cibuľu a všetko dobre premiešame.
  • 6 Pripravený šalát posypeme pažítkou a necháme odpočívať približne 15 minút, aby sa chute poriadne prepojili.

Tip

Množstvo zemiakov rozdeľte na polovicu a tak ich opekajte na panvici. Pôjde vám to rýchlejšie a ľahšie.

Porcia

Teplý šalát podávame ako samostatné jedlo alebo aj ako prílohu k rybe alebo mäsu.

Zdieľať s priateľmi