Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Chutný šalát z opečených zemiakov

Kuracie fajitas
Biela treska
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Ružičková polievka
Strukovinový šalát so zeleninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Opekaná zelenina
Paella s kuracím mäsom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Tabouleh
Cviklové krupoto s bielou rybou
Biela ryba s kuskusom
Cuketové jednohubky
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Letné zeleninové ragú
Paradajková polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Stredomorská frittata
Šalát z grilovanej zeleniny
Mediteránska rapsódia
Tuniak so zeleninou
Krevety na zeleninovom lôžku
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Špagety zo Stredomoria
Okúzľujúce letné kurča
Paradajkové košíčky so pšenom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pečený losos v medovej omáčke
Bohatá jesenná polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Sójový šalát s tuniakom
Jaipur kari
Morčacina s citrónom a oreganom
Tuniakový šalát
Teplý zeleninový šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Špargľová polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Zeleninové špízy
Losos s cuketovou krustou
Šošovicová krémová polievka
Gyros šalát
Stredomorský šalát
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Oranžové rizoto
Caponata a lá Podravka
Grilované tofu
Ražniči z lososa
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Zeleninové rizoto so slaninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cestoviny na stredomorský spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.

Suroviny

600 g stredne veľkých mladých zemiakov
5 plátkov slaniny
4 lyžice oleja
3 lyžice Podravky Natur na pečené zemiaky
2 lyžice bieleho vínneho octu
1 lyžica horčice
čierne mleté korenie
8 reďkoviek
1 červená cibuľa
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Zemiaky dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky široké približne 2 mm.
  • 2 Slaninu nakrájame na malé kúsky.
  • 3 Na zohriatom oleji si v panvici opečieme zemiaky, dokým nebudú krásne zlato-hnedé. Zemiaky vyberieme a do tej istej panvice dáme nakrájanú slaninu, ktorú tiež zľahka opečieme.
  • 4 Podravku Natur na pečené zemiaky zmiešame s octom, horčicou a čiernym korením a prelejeme tým opečené zemiaky.
  • 5 K zemiakom pridáme slaninu, nakrájané reďkovky a cibuľu a všetko dobre premiešame.
  • 6 Pripravený šalát posypeme pažítkou a necháme odpočívať približne 15 minút, aby sa chute poriadne prepojili.

Tip

Množstvo zemiakov rozdeľte na polovicu a tak ich opekajte na panvici. Pôjde vám to rýchlejšie a ľahšie.

Porcia

Teplý šalát podávame ako samostatné jedlo alebo aj ako prílohu k rybe alebo mäsu.

Zdieľať s priateľmi