Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Chutný šalát z opečených zemiakov

Cestoviny farfalle s kozím syrom
Guláš z cíceru a mangoldu
Bravčová panenka so zeleninou
Lasagne z panvice
Hubový guľáš
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pohánka s klobásou
Lahodné pečené zemiaky
Paradajková polievka
Šošovicová polievka so špenátom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Zapečené špagety s tuniakom
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracie tyčinky v kečupe
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Polievka z bôbu
Polievka z fazuľových strukov
Kuracie fajitas
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Kuracie mäso so zeleninou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Pečená jahňacina s mandľami
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kuracie prsia pečené v rúre
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Hrachová polievka
Vyprážaný syr
Zeleninové špízy
Losos s cuketovou krustou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cuketové jednohubky
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Okúzľujúce letné kurča
Caponata a lá Podravka
Ravioly so šalviou
Rizoto na španielsky spôsob
Morčacina s citrónom a oreganom
Biela treska
Špagety zo Stredomoria
Pikantná rybacia zmes
Grilované rebierka
Polievka z rukoly a kreviet
Ovocný šalát s kuracinou
Bravčové kotlety s kuskusom
Ražniči z lososa
Tuniakový šalát
Rolky z roštenky so zeleninou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Cestovinový šalát so surimi
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Biela ryba s fazuľou
Polievka s mäsovými guličkami
Párky v slanine
Nové zemiaky s Ajvarom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Treska s vajíčkovým šalátom
Mediteránska rapsódia
Špagety s jesennou omáčkou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Teľacie kotlety so zeleninou
Mrkvová polievka
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Letné zeleninové ragú
Tournedos s maslovou zeleninou
Pizza v zemiakoch
Grilovaný hamburger
Tekvicová polievka s jablkom
Sladká bravčová panenka
Pikantné bravčové závitky
Viac receptov pre túto náladu

Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.

Suroviny

600 g stredne veľkých mladých zemiakov
5 plátkov slaniny
4 lyžice oleja
3 lyžice Podravky Natur na pečené zemiaky
2 lyžice bieleho vínneho octu
1 lyžica horčice
čierne mleté korenie
8 reďkoviek
1 červená cibuľa
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Zemiaky dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky široké približne 2 mm.
  • 2 Slaninu nakrájame na malé kúsky.
  • 3 Na zohriatom oleji si v panvici opečieme zemiaky, dokým nebudú krásne zlato-hnedé. Zemiaky vyberieme a do tej istej panvice dáme nakrájanú slaninu, ktorú tiež zľahka opečieme.
  • 4 Podravku Natur na pečené zemiaky zmiešame s octom, horčicou a čiernym korením a prelejeme tým opečené zemiaky.
  • 5 K zemiakom pridáme slaninu, nakrájané reďkovky a cibuľu a všetko dobre premiešame.
  • 6 Pripravený šalát posypeme pažítkou a necháme odpočívať približne 15 minút, aby sa chute poriadne prepojili.

Tip

Množstvo zemiakov rozdeľte na polovicu a tak ich opekajte na panvici. Pôjde vám to rýchlejšie a ľahšie.

Porcia

Teplý šalát podávame ako samostatné jedlo alebo aj ako prílohu k rybe alebo mäsu.

Zdieľať s priateľmi