Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Chutný šalát z opečených zemiakov

Cuketové jednohubky
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ovocný šalát s kuracinou
Pečená jahňacina s mandľami
Hrachová polievka
Biela treska
Guláš z cíceru a mangoldu
Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninové špízy
Grilovaný hamburger
Pohánka s klobásou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kuracie mäso so zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Bravčové kotlety s kuskusom
Tekvicová polievka s jablkom
Pikantná rybacia zmes
Caponata a lá Podravka
Biela ryba s fazuľou
Ražniči z lososa
Pizza v zemiakoch
Lasagne z panvice
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Bravčová panenka so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Teľacie kotlety so zeleninou
Rolky z roštenky so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Lahodné pečené zemiaky
Šošovicová polievka so špenátom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pikantné bravčové závitky
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie prsia pečené v rúre
Špagety zo Stredomoria
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Vyprážaný syr
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Mrkvová polievka
Letné zeleninové ragú
Kuracie tyčinky v kečupe
Špagety s jesennou omáčkou
Nové zemiaky s Ajvarom
Hubový guľáš
Polievka z bôbu
Paradajková polievka
Losos s cuketovou krustou
Zapečené špagety s tuniakom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Párky v slanine
Polievka z rukoly a kreviet
Tournedos s maslovou zeleninou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Sladká bravčová panenka
Kuracie fajitas
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Tuniakový šalát
Cestovinový šalát so surimi
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Okúzľujúce letné kurča
Polievka z fazuľových strukov
Grilované rebierka
Ravioly so šalviou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Mediteránska rapsódia
Kuracie mäso na thajský spôsob
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.

Suroviny

600 g stredne veľkých mladých zemiakov
5 plátkov slaniny
4 lyžice oleja
3 lyžice Podravky Natur na pečené zemiaky
2 lyžice bieleho vínneho octu
1 lyžica horčice
čierne mleté korenie
8 reďkoviek
1 červená cibuľa
1 lyžica nasekanej pažítky

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Zemiaky dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky široké približne 2 mm.
  • 2 Slaninu nakrájame na malé kúsky.
  • 3 Na zohriatom oleji si v panvici opečieme zemiaky, dokým nebudú krásne zlato-hnedé. Zemiaky vyberieme a do tej istej panvice dáme nakrájanú slaninu, ktorú tiež zľahka opečieme.
  • 4 Podravku Natur na pečené zemiaky zmiešame s octom, horčicou a čiernym korením a prelejeme tým opečené zemiaky.
  • 5 K zemiakom pridáme slaninu, nakrájané reďkovky a cibuľu a všetko dobre premiešame.
  • 6 Pripravený šalát posypeme pažítkou a necháme odpočívať približne 15 minút, aby sa chute poriadne prepojili.

Tip

Množstvo zemiakov rozdeľte na polovicu a tak ich opekajte na panvici. Pôjde vám to rýchlejšie a ľahšie.

Porcia

Teplý šalát podávame ako samostatné jedlo alebo aj ako prílohu k rybe alebo mäsu.

Zdieľať s priateľmi