Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Cviklové krupoto s bielou rybou

Špagety zo Stredomoria
Polievka z fazuľových strukov
Grilované tofu
Paradajková polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Caponata a lá Podravka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Sójový šalát s tuniakom
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Lahodné pečené zemiaky
Tuniak so zeleninou
Grilované paradajky
Farebný jarný šalát
Tuniakový šalát
Cestovinový šalát so surimi
Hríbová mrvenička
Strukovinový šalát so zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Mrkvová polievka
Teplý zeleninový šalát
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Letné zeleninové ragú
Losos s cuketovou krustou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Ochutená ryža
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ražniči z lososa
Zeleninové špízy
Paradajkové košíčky so pšenom
Polievka z rukoly a kreviet
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Vyprážaný syr
Tabouleh
Pečený losos v medovej omáčke
Opekaná zelenina
Ružičková polievka
Ravioly so šalviou
Pochúťka s Ajvarom
Morčacina s citrónom a oreganom
Ryžové guľôčky
Kuracie prsia pečené v rúre
Gyros šalát
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paradajková polievka s bazalkou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Mäsové guľky s omáčkou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Biela ryba s kuskusom
Šalát z grilovanej zeleniny
Viac receptov pre túto náladu

Aj biela ryba môže vyzerať na tanieri farebne - podarí sa vám to, ak ako prílohu pripravíte chutné cviklové krupoto, ktoré je plné bielkovín, vitamínov a minerálnych látok.

Suroviny

2 šálka Lagris krúpov
2 šálky vody
1 kocka Podravka zeleninového bujónu
1 šálka bieleho vína
1 ks nadrobno nakrájanej cibule
4 ks strúčiky cesnaku pokrájané na plátky
2 PL olivového oleja
1 ks malá červená repa, ošúpaná a postrúhaná na jemnom strúhadle
4 PL postrúhaného chrenu
800 g filé z bielej ryby
100 g pistácií, vlašských orechov a tekvicových jadier
1 ks vajce
2 PL hladkej múky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 4 osoby30 min

  • 1 Vo veľkej panvici na olivovom oleji opečieme cibuľu a cesnak. V horúcej vode rozpustíme kocku zeleninového bujónu.
  • 2 Pridáme krúpy, zalejeme vínom a vývarom a odokryté pomaly dusíme na strednom plameni. Výsledkom by mala byť hustá kaša.
  • 3 Na záver vmiešame cviklu a chren a odstavíme zo sporáka.
  • 4 Pistácie, vlašské orechy a tekvicové jadierka opečieme na panvici. Porcie ryby osušíme a posolíme.
  • 5 Jednu stranu ryby obalíme v múke a vajíčku nakoniec v posekaných orechoch. Takto pripravenú rybu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C približne 6 minút podľa hrúbky.

Malé tajomstvá

Jačmenné krúpy obsahujú vysoké množstvo sacharidov i bielkovín a tiež sú zdrojom vitamínov skupiny B a E.

Zdieľať s priateľmi