Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku

Viac receptov pre túto náladu

Zeleninové fašírky sú jedlom, ktoré si môžete pripraviť z vašej obľúbenej zeleniny, alebo z tej, ktorú nájdete doma v chladničke.

Suroviny

350 g póru
450 g mrkvy
300 g zemiakov
štipku soli
1 lyžica ochucovadla Podravka Natur
100 g múky
100 g strúhanky
olej na vyprážanie

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Pór umyjeme, nakrájame na krúžky a dáme do hrnca.
  • 2 Mrkvu a zemiaky očistíme, ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do hrnca k póru. Zalejeme vodou, pridáme štipku soli a varíme na miernom ohni približne 15 minút.
  • 3 Uvarenú zeleninu scedíme a zmiešame s múkou a 50 g strúhanky.
  • 4 Všetko dobre premiešame a rukami vytvarujeme fašírky.
  • 5 Pripravené fašírky obalíme vo zvyšnej strúhanke a v oleji vypražíme dohneda.

Tip

Mrkvu môžete zameniť za tekvicu, pór za kel alebo môžete použiť vašu obľúbenú kombináciu zeleniny.

Porcia

Fašírky podávame s obľúbenou prílohou (ryža, zemiaky, bulgur,...) a šalátom.

Zdieľať s priateľmi