Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Fish&Chips v tortille

Carbonara so špenátom
Polievka z bôbu
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Kuracie prsia pečené v rúre
Kura na pivovej fľaši
Morčací hamburger
Rolky z roštenky so zeleninou
Pikantné bravčové závitky
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Pivný guláš
Netradičný hamburger
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Zeleninové chipsy
Nové zemiaky s Ajvarom
Jaipur kari
Zemiakové placky
Medové teľacie kotlety
Morčacie rolky s ryžou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Špagety s cuketou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Papriky plnené rizotom
Kurča na bielom víne
Mäsové guľky s omáčkou
Klasický burger
Chilli con carne
Kotlovina
Pizza v zemiakoch
Grilovaná krkovička
Voňavé pečené zemiaky
Jahňacie so šalviovým medom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kura na pive
Lasagne z panvice
Kura na sladko
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Morčacie prsia s jablkami
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Sladká bravčová panenka
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Párky v slanine
Rezne s chutnou omáčkou
Grilovaný hamburger
Plnené kuracie stehná
Teľacie kotlety so zeleninou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Hŕstková polievka s paradajkami
Bravčové kotlety s kuskusom
Hovädzí steak so zeleninou
Grilované rebierka
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Medailónky s hnedou ryžou
Hubový guľáš
Kačica na pomarančoch
Kurací paprikáš
Pochúťka s Ajvarom
Rýchle lasagne
Viac receptov pre túto náladu

Slávne britské jedlo Fish&Chips vzniklo v druhej polovici 19. storočia v rade robotníckej triedy a je to zmesou židovskej a francúzskej kuchyne.

Suroviny

4 veľké tortilly (Ø24 cm)
120 g syra
500 g filiet z bielej ryby
šťava z 1/2 citróna
2 lyžice Podravky na ryby
70 g hladkej múky
500 g väčších zemiakov
1 lyžica Podravky na pečené zemiaky
olej na vyprážanie
1 menšia červená cibuľa
100 g čerstvej uhorky
100 g cherry paradajok
Omáčka:
150 g gréckeho jogurtu
1/2 lyžičky Podravky na ryby
1 strúčik cesnaku

Použili sme

Podravka NATUR na ryby

Podravka NATUR na ryby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Tortilly dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme ich nastrúhaným syrom a dáme ich do rúry predhriatej na 200 °C na niekoľko minúť, dokým sa syr nerozpustí.
  • 2 Ešte teplé ich prerežeme na polovicu, zabalíme do tvaru kornútku a necháme vychladnúť, aby si ten tvar udržali.
  • 3 Rybie filé nakrájame na rovnako tenké pásiky, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a necháme postáť, dokým sa nám zohreje olej na vyprážanie.
  • 4 Múku zmiešame s Podravkou na ryby. Jeden kúsok ryby za druhým obalíme v pripravenej zmesi a vypražíme v dobre rozohriatom oleji. Keď budú zlatisté, vyberieme ich na papierový obrúsok.
  • 5 Zemiaky umyjeme, nakrájame na rovnako tenké hranolky a osušíme. Vložíme ich do teplého oleja a vypražíme.
  • 6 Hotové hranolky vyberieme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Ešte teplé ich posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zľahka premiešame.
  • 7 Zeleninu umyjeme, nakrájame na malé kocky a zmiešame v miske.
  • 8 Do pripravených tortillových kornútkov dáme najprv zeleninu potom rybie tyčinky a potom hranolky.

Tip

Fish&Chips môžete tiež podávať s kečupovou alebo kari omáčkou.

Porcia

Podávame s omáčkou vytvorenou z gréckeho jogurtu, pretlačeného cesnaku a Podravky na ryby.

Zdieľať s priateľmi