Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Grilované paradajky

Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Farebný jarný šalát
Opekaná zelenina
Gyros šalát
Ražniči z lososa
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Letné zeleninové ragú
Cestovinový šalát so surimi
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Tabouleh
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Sójový šalát s tuniakom
Paradajková polievka s bazalkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninové špízy
Tekvicová polievka s jablkom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Polievka z fazuľových strukov
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Lahodné pečené zemiaky
Kuracie prsia pečené v rúre
Tuniakový šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Ružičková polievka
Šalát z grilovanej zeleniny
Grilované tofu
Paradajková polievka
Ravioly so šalviou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Losos s cuketovou krustou
Mäsové guľky s omáčkou
Šošovicová krémová polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Caponata a lá Podravka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Mrkvová polievka
Teplý zeleninový šalát
Vyprážaný syr
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Biela ryba s kuskusom
Strukovinový šalát so zeleninou
Ochutená ryža
Cviklové krupoto s bielou rybou
Tuniak so zeleninou
Pochúťka s Ajvarom
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Hríbová mrvenička
Pečený losos v medovej omáčke
Ryžové guľôčky
Špagety zo Stredomoria
Rizoto na španielsky spôsob
Polievka z rukoly a kreviet
Viac receptov pre túto náladu

Počas grilovačky si pripravte aj tento zaujímavý a netradičný pokrm a určite ním potešíte nie len vašich "mäsožravý" hostí, ale aj vegetariánov.

Suroviny

4 veľké mäsité paradajky
2 ks celozrnného toastu
125 g mozzarelly
1 lyžička Podravka ochucovadla natur
3 lyžice jemného Ajvaru Podravka
lístky bazalky
1/2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Vrchné časti paradajok odrežeme, ale nevyhodíme ich. Pomocou lyžice vydlabeme vnútro. Duté paradajky otočíme dole nohami a necháme ich chvíľku odkvapkať a vyschnúť na papierovom obrúsku.
  • 2 Toastový chlieb dáme do hriankovača a urobíme hrianky, ktoré potom nakrájame na 1 cm kocky a dáme ich do misky. Pridáme mozzarellu nakrájanú 1 cm kocky, Ajvar Podravka a dobre premiešame.
  • 3 Lístky bazalky nakrájame na malé kúsky a primiešame ich do zmesi spolu s nastrúhanou citrónovou kôrou.
  • 4 Paradajky naukladáme vrchom na hor do zapekacej misy alebo na plech na pečenie. Vnútro paradajok posypeme štipkou Podravka ochucovadla natur, naplníme pripravenou zmesou a prikryjeme vrchom.
  • 5 Grilujeme na grile alebo grilovacej panvici na miernom ohni približne 8 minút.

Porcia

Podávame buď s ryžou/chlebom ako vegetariánske jedlo, alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu/klobáskam.

Zdieľať s priateľmi