Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Grilované rebierka

Medové teľacie kotlety
Zeleninové chipsy
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Bravčové kotlety s kuskusom
Hubový guľáš
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Nové zemiaky s Ajvarom
Kačica na pomarančoch
Grilovaná krkovička
Pizza v zemiakoch
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Morčacie rolky s ryžou
Jahňacie so šalviovým medom
Fish&Chips v tortille
Netradičný hamburger
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Morčací hamburger
Špagety s cuketou
Kurací paprikáš
Chilli con carne
Sladká bravčová panenka
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Pikantné bravčové závitky
Kura na pivovej fľaši
Medailónky s hnedou ryžou
Rezne s chutnou omáčkou
Morčacie prsia s jablkami
Polievka z bôbu
Rolky z roštenky so zeleninou
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Zemiakové placky
Rýchle lasagne
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kura na sladko
Kurča na bielom víne
Grilovaný hamburger
Párky v slanine
Teľacie kotlety so zeleninou
Klasický burger
Carbonara so špenátom
Kura na pive
Pochúťka s Ajvarom
Jaipur kari
Plnené kuracie stehná
Papriky plnené rizotom
Kotlovina
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Kuracie prsia pečené v rúre
Hovädzí steak so zeleninou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Mäsové guľky s omáčkou
Lasagne z panvice
Pivný guláš
Viac receptov pre túto náladu

Použite svoju fantáziu a zmiešajte med, Podravku ochucovadlo, šťavnaté mäso, čili papričky a cukor, všetko to zalejte čiernym pivom a vychutnávajte si skvelé grilované jedlo.

Suroviny

2 kg bravčových rebierok
3 lyžice Podravka ochucovadla pikant
3 lyžice medu
9 lyžíc oleja
100 g cibule
2 strúčiky cesnaku
20 g slaniny
1 čili paprička
1 lyžička hnedého cukru
300 ml čierneho piva
200 ml pasírovaných paradajok Podravka
Ajvar jemný Podravka
soľ
farebné korenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby25 min

  • 1 Rebierka nakrájame na väčšie kúsky. Podravku ochucovadlo pikant zmiešame s medom a touto zmesou potrieme rebierka.
  • 2 Na väčší kus alobalu poukladáme polovicu rebierok tak, aby sme ich mohli tým alobalom zakryť. Dve strany alobalu poriadne uzavrieme.
  • 3 Cez otvorenú stranu nalejeme dovnútra alobalu 75 ml vody a 3 lyžice oleja a poriadne ju uzatvoríme. Uistíme sa, že sú všetky strany poriadne uzatvorené, aby teplo zvnútra neunikalo von.
  • 4 Rovnakým spôsobom pripravíme druhú polovicu rebierok. Obidva balíčky necháme postáť minimálne 1 hodinu a potom ich položíme na rozohriaty gril. Grilujeme ich cca 45 - 60 minút na miernom ohni.
  • 5 Na panvicu si dáme olej a pridáme najemno nakrájanú cibuľu a na kúsky nakrájanú slaninu. Pražíme, dokým cibuľa aj slanina nebudú pekne zlatisté.
  • 6 Pridáme pretlačený cesnak, nakrájanú čili papričku, cukor a krátko to povaríme. Po chvíľke varenia pridáme pivo.
  • 7 Omáčku varíme cca 10 minút, dokým nezhustne a potom pridáme pasírované paradajky Podravka a ešte minútu povaríme. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
  • 8 Rebierka vyberieme z alobalu a dáme ich naspäť na gril. Grilujeme ich na miernom ohni ešte cca 10 - 15 minút. Počas grilovania ich potierame pripravenou omáčkou.

Tip

Na prípravu grilovaných rebierok si vyberieme menšie a kratšie rebierka, ktoré sú v americkom grilovacom žargóne nazývané baby rebierka.

Porcia

Rebierka podávame so zostávajúcou omáčkou a pridáme aj Ajvar jemný Podravka.

Zdieľať s priateľmi