Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Grilované ryby s paradajkami a cibuľou

Sladká bravčová panenka
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Bravčová panenka so zeleninou
Párky v slanine
Cestovinový šalát so surimi
Okúzľujúce letné kurča
Mediteránska rapsódia
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Cuketové jednohubky
Tournedos s maslovou zeleninou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Zapečené špagety s tuniakom
Treska s vajíčkovým šalátom
Pikantné bravčové závitky
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Bravčové kotlety s kuskusom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Letné zeleninové ragú
Polievka s mäsovými guličkami
Hrachová polievka
Ravioly so šalviou
Grilované rebierka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Tekvicová polievka s jablkom
Polievka z bôbu
Lasagne z panvice
Hubový guľáš
Guláš z cíceru a mangoldu
Nové zemiaky s Ajvarom
Kuracie tyčinky v kečupe
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie mäso so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Teľacie kotlety so zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Paradajková polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Losos s cuketovou krustou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Zeleninové špízy
Grilovaný hamburger
Tuniakový šalát
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Pohánka s klobásou
Špagety s jesennou omáčkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Mrkvová polievka
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Biela treska
Caponata a lá Podravka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Vyprážaný syr
Kuracie fajitas
Ovocný šalát s kuracinou
Polievka z rukoly a kreviet
Biela ryba s fazuľou
Ražniči z lososa
Rizoto na španielsky spôsob
Pizza v zemiakoch
Šošovicová polievka so špenátom
Lahodné pečené zemiaky
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pečená jahňacina s mandľami
Pikantná rybacia zmes
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná pražma alebo morský vlk sú samé o sebe kulinárskym zážitkom. Podávané spolu s cherry paradajkami, olivovým olejom a citrónovou kôrou - to bude pre vás pravý stredomorský zážitok!

Suroviny

4 ks rýb (pražma alebo morský vlk, cca 400g/ks)
4 lyžice Podravka ochucovadla s cesnakom
400 g cherry paradajok
2 ks cibule
4 ks mladej cibuľky
3 strúčiky cesnaku
75 ml olivového oleja
1 citrón
čierne korenie mleté

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Ryby očistíme, umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a poriadne ich zvnútra aj zvonka potrieme zmesou pripravenou z Podravky s cesnakom a z olivového oleja. Necháme postáť asi 40 minút, aby sa chute prepojili.
  • 2 Grilovací rošt potrieme olivovým olejom a predhrejeme ho. Naukladáme naň ryby a podľa veľkosti ich grilujeme z každej strany 5 až 8 minút.
  • 3 K rybám pridáme cibuľu nakrájanú na polovice, mladú cibuľku a cherry paradajky a grilujeme pokiaľ zelenina nezmäkne.
  • 4 Keď sú ryby hotové, zložíme ich z grilu, poukladáme na tanier a servírujeme spolu s grilovanou zeleninou.

Tip

Počas grilovania ich viackrát potrite vetvičkou rozmarínu namočenou v olivovom oleji - dodáte tak jedlu ešte viac chute a vône.

Porcia

Hotové jedlo posypeme na hrubo pomletým čiernym korením, pretlačeným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou, prelejeme zostávajúcim olivovým olejom a podávame.

Zdieľať s priateľmi