Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Grilované ryby s paradajkami a cibuľou

Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Guláš z cíceru a mangoldu
Cestovinový šalát so surimi
Okúzľujúce letné kurča
Cuketové jednohubky
Šošovicová polievka so špenátom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Bravčová panenka so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Kuracie tyčinky v kečupe
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Treska s vajíčkovým šalátom
Hrachová polievka
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Rolky z roštenky so zeleninou
Paradajková polievka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kuracie mäso na thajský spôsob
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie prsia pečené v rúre
Pikantná rybacia zmes
Tekvicová polievka s jablkom
Párky v slanine
Polievka z rukoly a kreviet
Pohánka s klobásou
Ovocný šalát s kuracinou
Nové zemiaky s Ajvarom
Pikantné bravčové závitky
Polievka z bôbu
Pizza v zemiakoch
Sladká bravčová panenka
Špagety s jesennou omáčkou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Tournedos s maslovou zeleninou
Zapečené špagety s tuniakom
Ravioly so šalviou
Zeleninové špízy
Letné zeleninové ragú
Rizoto na španielsky spôsob
Teľacie kotlety so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Polievka s mäsovými guličkami
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Špagety zo Stredomoria
Hubový guľáš
Tuniakový šalát
Vyprážaný syr
Kuracie fajitas
Biela ryba s fazuľou
Ražniči z lososa
Bravčové kotlety s kuskusom
Pečená jahňacina s mandľami
Lasagne z panvice
Kuracie mäso so zeleninou
Grilovaný hamburger
Grilované rebierka
Losos s cuketovou krustou
Biela treska
Morčacina s citrónom a oreganom
Polievka z fazuľových strukov
Lahodné pečené zemiaky
Caponata a lá Podravka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Mrkvová polievka
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná pražma alebo morský vlk sú samé o sebe kulinárskym zážitkom. Podávané spolu s cherry paradajkami, olivovým olejom a citrónovou kôrou - to bude pre vás pravý stredomorský zážitok!

Suroviny

4 ks rýb (pražma alebo morský vlk, cca 400g/ks)
4 lyžice Podravka ochucovadla s cesnakom
400 g cherry paradajok
2 ks cibule
4 ks mladej cibuľky
3 strúčiky cesnaku
75 ml olivového oleja
1 citrón
čierne korenie mleté

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Ryby očistíme, umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a poriadne ich zvnútra aj zvonka potrieme zmesou pripravenou z Podravky s cesnakom a z olivového oleja. Necháme postáť asi 40 minút, aby sa chute prepojili.
  • 2 Grilovací rošt potrieme olivovým olejom a predhrejeme ho. Naukladáme naň ryby a podľa veľkosti ich grilujeme z každej strany 5 až 8 minút.
  • 3 K rybám pridáme cibuľu nakrájanú na polovice, mladú cibuľku a cherry paradajky a grilujeme pokiaľ zelenina nezmäkne.
  • 4 Keď sú ryby hotové, zložíme ich z grilu, poukladáme na tanier a servírujeme spolu s grilovanou zeleninou.

Tip

Počas grilovania ich viackrát potrite vetvičkou rozmarínu namočenou v olivovom oleji - dodáte tak jedlu ešte viac chute a vône.

Porcia

Hotové jedlo posypeme na hrubo pomletým čiernym korením, pretlačeným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou, prelejeme zostávajúcim olivovým olejom a podávame.

Zdieľať s priateľmi