Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Gyros šalát

Vyprážaný syr
Polievka z fazuľových strukov
Biela ryba s kuskusom
Mäsové guľky s omáčkou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Tuniakový šalát
Teplý zeleninový šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Paradajková polievka
Mrkvová polievka
Sójový šalát s tuniakom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Polievka z rukoly a kreviet
Tabouleh
Caponata a lá Podravka
Losos s cuketovou krustou
Špagety zo Stredomoria
Ravioly so šalviou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Šošovicová krémová polievka
Šalát z grilovanej zeleniny
Cestoviny na stredomorský spôsob
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Ružičková polievka
Tuniak so zeleninou
Ryžové guľôčky
Zeleninové špízy
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Ražniči z lososa
Paradajkové košíčky so pšenom
Letné zeleninové ragú
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracie prsia pečené v rúre
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Hríbová mrvenička
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Rizoto na španielsky spôsob
Strukovinový šalát so zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Pečený losos v medovej omáčke
Cestovinový šalát so surimi
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Lahodné pečené zemiaky
Grilované tofu
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Farebný jarný šalát
Opekaná zelenina
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ochutená ryža
Grilované paradajky
Pochúťka s Ajvarom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.

Suroviny

2 ks kuracích pŕs
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
2 polievkové lyžice Podravky na kebab a gyros
1 cibuľa
5 sterilizovaných uhoriek
1 hrnček sterilizovanej kukurice
1 majonéza
1 kyslá smotana
4 strúčiky cesnaku
8 polievkových lyžíc Podravka jemného kečupu
1 čínska kapusta

Použili sme

Podravka NATUR na kebab a gyros

Podravka NATUR na kebab a gyros

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a Podravku na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 2 Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.
  • 3 Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.

Porcia

Podávame chladené.

Malé tajomstvá

Pôvodne slovo gyros označovalo grécke jedlo zložené z odrezkov mäsa pečeného na vertikálnom grile. Dnes sa však ako gyros označujú aj jedlá pripravené v podobnom štýle z rovnakých surovín.

Zdieľať s priateľmi