Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Gyros šalát

Stredomorský šalát
Biela treska
Špagety zo Stredomoria
Ružičková polievka
Biela ryba s kuskusom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Mediteránska rapsódia
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paradajkové košíčky so pšenom
Krevety na zeleninovom lôžku
Jaipur kari
Strukovinový šalát so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Okúzľujúce letné kurča
Cviklové krupoto s bielou rybou
Kuracie fajitas
Paradajková polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cuketové jednohubky
Tuniak so zeleninou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Sójový šalát s tuniakom
Paradajková polievka s bazalkou
Paella s kuracím mäsom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Bohatá jesenná polievka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Tuniakový šalát
Letné zeleninové ragú
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Špargľová polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Caponata a lá Podravka
Opekaná zelenina
Zeleninové rizoto so slaninou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Tabouleh
Šošovicová krémová polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Šalát z grilovanej zeleniny
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Zeleninové špízy
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Ražniči z lososa
Oranžové rizoto
Stredomorská frittata
Chutný šalát z opečených zemiakov
Grilované tofu
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pečený losos v medovej omáčke
Morčacina s citrónom a oreganom
Treska s vajíčkovým šalátom
Teplý zeleninový šalát
Viac receptov pre túto náladu

Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.

Suroviny

2 ks kuracích pŕs
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
2 polievkové lyžice Podravky na kebab a gyros
1 cibuľa
5 sterilizovaných uhoriek
1 hrnček sterilizovanej kukurice
1 majonéza
1 kyslá smotana
4 strúčiky cesnaku
8 polievkových lyžíc Podravka jemného kečupu
1 čínska kapusta

Použili sme

Podravka NATUR na kebab a gyros

Podravka NATUR na kebab a gyros

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a Podravku na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 2 Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.
  • 3 Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.

Porcia

Podávame chladené.

Malé tajomstvá

Pôvodne slovo gyros označovalo grécke jedlo zložené z odrezkov mäsa pečeného na vertikálnom grile. Dnes sa však ako gyros označujú aj jedlá pripravené v podobnom štýle z rovnakých surovín.

Zdieľať s priateľmi