Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Gyros šalát

Letné zeleninové ragú
Tuniakový šalát
Polievka z rukoly a kreviet
Teplý zeleninový šalát
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Vyprážaný syr
Opekaná zelenina
Grilované paradajky
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Farebný jarný šalát
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Hríbová mrvenička
Mrkvová polievka
Cestovinový šalát so surimi
Morčacina s citrónom a oreganom
Špagety zo Stredomoria
Paradajková polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Tuniak so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Lahodné pečené zemiaky
Kuracie prsia pečené v rúre
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Ochutená ryža
Strukovinový šalát so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ružičková polievka
Ražniči z lososa
Sójový šalát s tuniakom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rizoto na španielsky spôsob
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Šošovicová krémová polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Polievka z fazuľových strukov
Mäsové guľky s omáčkou
Caponata a lá Podravka
Paradajková polievka s bazalkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Grilované tofu
Losos s cuketovou krustou
Ravioly so šalviou
Tabouleh
Pečený losos v medovej omáčke
Šalát z grilovanej zeleniny
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Paradajkové košíčky so pšenom
Ryžové guľôčky
Biela ryba s kuskusom
Zeleninové špízy
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Viac receptov pre túto náladu

Ochuťte si gyros šalát Podravkou na kebab a gyros a za chvíľku máte na stole chutné a osviežujúce jedlo.

Suroviny

2 ks kuracích pŕs
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
2 polievkové lyžice Podravky na kebab a gyros
1 cibuľa
5 sterilizovaných uhoriek
1 hrnček sterilizovanej kukurice
1 majonéza
1 kyslá smotana
4 strúčiky cesnaku
8 polievkových lyžíc Podravka jemného kečupu
1 čínska kapusta

Použili sme

Podravka NATUR na kebab a gyros

Podravka NATUR na kebab a gyros

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby20 min

  • 1 Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, dáme do misky, pridáme olej a Podravku na kebab a gyros. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a uhorky. Odložené mäso restujeme 7 – 10 minút. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  • 2 Majonézu, smotanu a prelisovaný cesnak vymiešame do hladka. Na spodok misy uložíme mäso (ak máme trocha výpeku, môžeme ho dať s mäskom do misy). Potom začneme postupne pridávať ďalšie vrstvy. Na mäso uložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na cibuľu natrieme polovicu majonézovej masy, potom pridáme nadrobno nakrájané sterilizované uhorky. Ďalšiu vrstvu tvorí kečup, ktorý prikryjeme sterilizovanou kukuricou a na ňu rozotrieme druhú polovicu majonézovej masy.
  • 3 Vrstvenie zakončíme čínskou kapustou natrhanou na drobné kúsočky a misu odložíme do chladničky.

Porcia

Podávame chladené.

Malé tajomstvá

Pôvodne slovo gyros označovalo grécke jedlo zložené z odrezkov mäsa pečeného na vertikálnom grile. Dnes sa však ako gyros označujú aj jedlá pripravené v podobnom štýle z rovnakých surovín.

Zdieľať s priateľmi