Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Hrachová polievka

Treska s vajíčkovým šalátom
Lahodné pečené zemiaky
Polievka z rukoly a kreviet
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Cestovinový šalát so surimi
Vyprážaný syr
Guláš z cíceru a mangoldu
Paradajková polievka
Pizza v zemiakoch
Nové zemiaky s Ajvarom
Ovocný šalát s kuracinou
Bravčové kotlety s kuskusom
Tuniakový šalát
Biela ryba s fazuľou
Zapečené špagety s tuniakom
Bravčová panenka so zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Pikantné bravčové závitky
Mrkvová polievka
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Okúzľujúce letné kurča
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracie mäso so zeleninou
Biela treska
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Teľacie kotlety so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rizoto na španielsky spôsob
Ravioly so šalviou
Zeleninové špízy
Kuracie prsia pečené v rúre
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Grilované rebierka
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracie fajitas
Morčacina s citrónom a oreganom
Losos s cuketovou krustou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Mediteránska rapsódia
Pohánka s klobásou
Rolky z roštenky so zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Špagety zo Stredomoria
Cuketové jednohubky
Kuracie tyčinky v kečupe
Jemný hubový guláš
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Letné zeleninové ragú
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Špagety s jesennou omáčkou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Caponata a lá Podravka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pečená jahňacina s mandľami
Párky v slanine
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Ražniči z lososa
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Tekvicová polievka s jablkom
Sladká bravčová panenka
Kurča na bielom víne
Hubový guľáš
Pikantná rybacia zmes
Lasagne z panvice
Tournedos s maslovou zeleninou
Šošovicová polievka so špenátom
Polievka z bôbu
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Grilovaný hamburger
Viac receptov pre túto náladu

Je veľa spôsobov, ako pripraviť hrachovú polievku. My odporúčame hrachovú polievku pre mäsožravcov. Párok alebo klobáska jej dodá tú správnu vôňu a chuť.

Suroviny

1 hrnček Lagris hrachu
2 mrkvy
2 zemiaky
2 párky
1 lyžica Podravky ochucovadla
majorán

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Hrach preberieme, umyjeme a dáme variť (množstvo vody dáme podľa toho, akú hustú chceme polievku mať).
  • 2 Pridáme Podravku ochucovadlo a občas miešame. Keď je hrach skoro rozvarený, pridáme nakrájanú mrkvu a neskôr aj na kocky nakrájané zemiaky a párok alebo klobásu.
  • 3 Varíme, až kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec ochutíme troškou majoránky a jedlo je hotové.

Porcia

Podávame s krutónmi.

Malé tajomstvá

Hrach je v gastronómii pokladaný za zeleninu, no botanicky patrí medzi ovocie.

Zdieľať s priateľmi