Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Jemný hubový guláš

Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Polievka z bôbu
Polievka s mäsovými guličkami
Treska s vajíčkovým šalátom
Ražniči z lososa
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Guláš z cíceru a mangoldu
Tuniakový šalát
Morčacina s citrónom a oreganom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kuracie mäso na thajský spôsob
Mrkvová polievka
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Letné zeleninové ragú
Biela treska
Pečená jahňacina s mandľami
Tekvicová polievka s jablkom
Pohánka s klobásou
Rolky z roštenky so zeleninou
Bravčová panenka so zeleninou
Kuracie fajitas
Grilovaný hamburger
Teľacie kotlety so zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Paradajková polievka
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Špagety s jesennou omáčkou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Šošovicová polievka so špenátom
Mediteránska rapsódia
Polievka z rukoly a kreviet
Hubový guľáš
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pikantná rybacia zmes
Kuracie prsia pečené v rúre
Zeleninové špízy
Ovocný šalát s kuracinou
Lasagne z panvice
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Cuketové jednohubky
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Kuracie mäso so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Polievka z fazuľových strukov
Sladká bravčová panenka
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Cestovinový šalát so surimi
Párky v slanine
Caponata a lá Podravka
Pikantné bravčové závitky
Hrachová polievka
Okúzľujúce letné kurča
Pizza v zemiakoch
Grilované rebierka
Biela ryba s fazuľou
Kuracie tyčinky v kečupe
Bravčové kotlety s kuskusom
Losos s cuketovou krustou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Vyprážaný syr
Lahodné pečené zemiaky
Tournedos s maslovou zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kurča na bielom víne
Nové zemiaky s Ajvarom
Rizoto na španielsky spôsob
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Ravioly so šalviou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Zapečené špagety s tuniakom
Viac receptov pre túto náladu

Pri hľadaní zaujímavých miest v Slovinsku našiel gastronomický tím Podravky jedno na statku “Jelenov greben”. Osobitne nás zaujímala rodinná hubová farma a výborné špeciality z vypestovaných šampiňónov, ktoré nás inšpirovali aj na tento hubový guláš.

Suroviny

600 g húb (šampiňóny, hliva, kuriatka, dubáky)
10 g sušených dubákov
3 lyžice oleja
40 g údenej slaniny
1 hlavička cibule
2 mrkvy
zelerová vňať
petržlen
čierne korenie
soľ
bobkový list
majorán
tymian
3 strúčiky cesnaku
100 ml kyslej smotany
1 malá lyžička škrobovej múčky
vínny ocot
200 g zemiakov
1 lyžica Podravka ochucovadlo

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Slaninu nakrájame na drobné kocky, mrkvu na kolieska, cibuľu nasekáme.
  • 2 Na zohriatom oleji opečieme slaninu, cibuľu a potom mrkvu. Potom pridáme scedené a nakrájané sušené dubáky a huby. Dobre opečieme, poprášime Podravkou ochucovadlom, všetko dusíme za stáleho podlievania horúcej vody podľa potreby.
  • 3 Keď huby napoly zmäknú, pridáme bobkový list, vetvičku zeleru, majorán, osolíme a pokračujeme v pomalom varení. Pred koncom guláš okoreníme.
  • 4 Primiešame ešte škrobovú múčku, rozmiešanú v troche vody, kyslú smotanu, nasekaný cesnak, petržlen a trochu octu. Pri príprave tohto guláša osobitne uvaríme nakrájané zemiaky, popučíme ich a zamiešame do guláša.

Tip

Namiesto octu môžeme pridať trochu bieleho vína.

Porcia

Ako prílohu podávame osobitne pripravenú zemiakovú kašu, alebo uvaríme väčšie množstvo zemiakov nakrájaných na kocky, ktoré môžeme do guláša zamiešať. Ak je treba, pokrm zriedime s trochou vody.

Malé tajomstvá

Základom hustoty guláša je časť popučených varených zemiakov a škrobová múčka.

Zdieľať s priateľmi