Ponuka Vyhľadať

Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú jedlom pre skutočných gurmánov. Prenesme sa do sveta neodolateľných gurmánskych chutí.

Suroviny

2 ks kačacích pŕs
10 g bieleho sezamu
20 g petržlenovej vňate
20 g čierneho korenia
20 g oleja
50 g šalotky
30 g brusnicového džemu
30 g kompótu
2 dcl červeného vína
25 g masla
100 g kukuričnej polenty
25 g masla
1 lyžica Podravky ochucovadla
400 ml plnotučného mlieka
30 g kačacej masti
50 g soli
vetvička rozmarínu
chilli paprička

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 4 osoby90 min

  • 1 Ako prvú si pripravíme kukuričnú polentu. Zohrejeme mlieko, pridáme doň kačaciu masť, dochutíme soľou a Podravka ochucovadlom, potom ho necháme zovrieť a pomaly vmiešavame kukuričnú polentu. Nakoniec zjemníme maslom, dáme do vymastenej formy a necháme stuhnúť.
  • 2 Mäso si očistíme, umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme čiernym korením. Potom ho sprudka opekáme z oboch strán, pričom z panvice zlievame tuk, aby sa mäso nedusilo, ale grilovalo. Keď je mäso vnútri ružové, odstavíme ho a zabalíme do alobalu.
  • 3 Na omáčku si najprv pripravíme kvalitný základ. Na kačacej masti opečieme šalotku a rozmarín dochutený čiernym korením a soľou. Tento základ precedíme cez jemné sitko a pridáme doň brusnicový džem, čučoriedkový kompót a červené víno. Podľa chuti pridáme cukor.
  • 4 Nakoniec pokrájame stuhnutú polentu a rýchlo ju ugrilujeme na masle. Aj mäso prehrejeme na panvici, pokrájame ho a z bokov obalíme v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate.

Porcia

Ozdobíme vetvičkou rozmarínu a podávame.

Malé tajomstvá

Recept pre skutočných gurmánov. Navrchu chrumkavé a vnútri šťavnaté kačacie prsia v kombinácii s jemnou brusnicovou omáčkou si vychutnáte najlepšie s voňavým červeným vínom.

Zdieľať s priateľmi