Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Kačica na pomarančoch

Jaipur kari
Mäsové guľky s omáčkou
Hubový guľáš
Kura na pivovej fľaši
Teľacie kotlety so zeleninou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Morčacie rolky s ryžou
Morčací hamburger
Hŕstková polievka s paradajkami
Pizza v zemiakoch
Papriky plnené rizotom
Kura na pive
Rezne s chutnou omáčkou
Zeleninové chipsy
Pochúťka s Ajvarom
Kura na sladko
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Špagety s cuketou
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Chilli con carne
Voňavé pečené zemiaky
Rolky z roštenky so zeleninou
Carbonara so špenátom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Grilovaný hamburger
Plnené kuracie stehná
Sladká bravčová panenka
Fish&Chips v tortille
Grilovaná krkovička
Netradičný hamburger
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Rýchle lasagne
Kurča na bielom víne
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Medailónky s hnedou ryžou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Nové zemiaky s Ajvarom
Morčacie prsia s jablkami
Hovädzí steak so zeleninou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Pivný guláš
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kotlovina
Bravčové kotlety s kuskusom
Lasagne z panvice
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Párky v slanine
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Kurací paprikáš
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Jahňacie so šalviovým medom
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Polievka z bôbu
Pikantné bravčové závitky
Klasický burger
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Grilované rebierka
Zemiakové placky
Medové teľacie kotlety
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si kačicu na netradičný spôsob. Vôňa a chuť pomaranča dodá tomuto jedlu tú pravú slávnostnú atmosféru.

Suroviny

4 kačacie stehná
240 g Lagris ryže parboiled s indiánskou ryžou
1 lyžica Podravky ochucovadla
olivový olej
200 ml kuracieho vývaru
200 ml červeného vína
šťava z 2 pomarančov
maslo
Na ozdobu:
medovka
pomaranč
brusnice

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Mäso umyjeme a osušíme, posypeme Podravka ochucovadlom a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán asi 8 minút.
  • 2 Mäso vyberieme a zabalíme do alobalu. Do výpeku pridáme víno, vývar a šťavu z pomarančov a znovu krátko povaríme.
  • 3 Podávame s ryžou pripravenou podľa návodu.

Porcia

Ozdobíme medovkou, brusnicami, pomarančom a podávame.

Malé tajomstvá

Na zjemnenie omáčky môžeme použiť maslo, ktoré pridáme na konci varenia.

Zdieľať s priateľmi