Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Kačica na pomarančoch

Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Hubový guľáš
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Morčací hamburger
Medové teľacie kotlety
Kurča na bielom víne
Bravčové kotlety s kuskusom
Hŕstková polievka s paradajkami
Pikantné bravčové závitky
Grilovaný hamburger
Sladká bravčová panenka
Rolky z roštenky so zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Grilovaná krkovička
Párky v slanine
Voňavé pečené zemiaky
Papriky plnené rizotom
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Jahňacie so šalviovým medom
Teľacie kotlety so zeleninou
Polievka z bôbu
Jaipur kari
Mäsové guľky s omáčkou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Zemiakové placky
Carbonara so špenátom
Grilované rebierka
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Medailónky s hnedou ryžou
Rezne s chutnou omáčkou
Rybárov guláš
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Špagety s cuketou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Morčacie prsia s jablkami
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kura na sladko
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Hovädzí steak so zeleninou
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Fish&Chips v tortille
Morčacie rolky s ryžou
Rýchle lasagne
Netradičný hamburger
Zeleninové chipsy
Kura na pive
Pochúťka s Ajvarom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kuracie prsia pečené v rúre
Kotlovina
Pivný guláš
Lasagne z panvice
Pizza v zemiakoch
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Klasický burger
Kura na pivovej fľaši
Chilli con carne
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Kurací paprikáš
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si kačicu na netradičný spôsob. Vôňa a chuť pomaranča dodá tomuto jedlu tú pravú slávnostnú atmosféru.

Suroviny

4 kačacie stehná
240 g Lagris ryže parboiled s indiánskou ryžou
1 lyžica Podravky ochucovadla
olivový olej
200 ml kuracieho vývaru
200 ml červeného vína
šťava z 2 pomarančov
maslo
Na ozdobu:
medovka
pomaranč
brusnice

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby50 min

  • 1 Mäso umyjeme a osušíme, posypeme Podravka ochucovadlom a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán asi 8 minút.
  • 2 Mäso vyberieme a zabalíme do alobalu. Do výpeku pridáme víno, vývar a šťavu z pomarančov a znovu krátko povaríme.
  • 3 Podávame s ryžou pripravenou podľa návodu.

Porcia

Ozdobíme medovkou, brusnicami, pomarančom a podávame.

Malé tajomstvá

Na zjemnenie omáčky môžeme použiť maslo, ktoré pridáme na konci varenia.

Zdieľať s priateľmi