Ponuka Vyhľadať

Uvarte si výdatnú a zdravú polievku, ktorá vás zasýti a dobije energiou. Nezabudnite, že polievka je grunt, kto ju neje, ten je...

Suroviny

370 g Lagris fazule červenej
270 g kyslej kapusty
5 zrniek čierneho korenia
1 lyžica sladkej mletej papriky
2 lyžice hladkej múky
1 zemiak
2 strúčiky cesnaku
cibuľa
hrubá múka
oškvarky
olej
1 lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Fazuľu dáme variť s cesnakom a čiernym korením. Keď je fazuľa polomäkká, pridáme kyslú kapustu.
  • 2 Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme hladkú múku, sladkú papriku a dochutíme Podravka ochucovadlom. Zalejeme studenou vodou a vlejeme do polievky.
  • 3 Z postrúhaného zemiaka a hrubej múky pripravíme cesto na halušky, ktoré uvaríme v osolenej vode. Pripravené oškvarky spolu s haluškami vmiešame do polievky.

Porcia

Podávame s pečivom.

Malé tajomstvá

Červená fazuľa má veľmi jemnú štruktúru a silnú chuť. Obsahuje veľa bielkovín, vlákniny a neobsahuje tuk.

Zdieľať s priateľmi