Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Kotlovina

Hovädzí steak so zeleninou
Jaipur kari
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Voňavé pečené zemiaky
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kurací paprikáš
Fish&Chips v tortille
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Hŕstková polievka s paradajkami
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Morčacie rolky s ryžou
Rýchle lasagne
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Polievka z bôbu
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Lasagne z panvice
Carbonara so špenátom
Mäsové guľky s omáčkou
Netradičný hamburger
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Pizza v zemiakoch
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kura na sladko
Nové zemiaky s Ajvarom
Špagety s cuketou
Papriky plnené rizotom
Pivný guláš
Rezne s chutnou omáčkou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Jahňacie so šalviovým medom
Teľacie kotlety so zeleninou
Kura na pivovej fľaši
Plnené kuracie stehná
Hubový guľáš
Sladká bravčová panenka
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Medové teľacie kotlety
Medailónky s hnedou ryžou
Chilli con carne
Párky v slanine
Klasický burger
Kura na pive
Grilované rebierka
Kačica na pomarančoch
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Pikantné bravčové závitky
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Zemiakové placky
Zeleninové chipsy
Kurča na bielom víne
Grilovaná krkovička
Grilovaný hamburger
Pochúťka s Ajvarom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Morčací hamburger
Bravčové kotlety s kuskusom
Morčacie prsia s jablkami
Viac receptov pre túto náladu

Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo ľudí. Toto jedlo je typické pre severozápadné Chorvátsko. Typické pre neho je opojná vábivá vôňa a veľmi často sa pripravuje vo viniciach alebo na iných stretnutiach pod holým nebom. Základom sú bravčové kotlety, ale aj kuracina, klobása alebo riečna ryba obalená v kukuričnej múke.

Suroviny

400 g bravčových kotliet (4 kusy)
4 kusy kuracieho mäsa (podľa vašej chuti)
ochucovadlo
0,5 dl oleja
4 klobásy na grilovanie
150 g cibule
100 g čerstvých paprík
150 g čerstvých paradajok
1 malá chilli paprička
1 sušený bobkový list
2 strúčiky cesnaku
6 dl vody
soľ
čierne mleté korenie
1 dl bieleho vína

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby

  • 1 Kotlety a kuracinu posypeme soľou, korením a Podravka ochucovadlom a necháme postáť na chladnom mieste približne 30 minút.
  • 2 Vo väčšej nádobe (kotlíku), v ktorej budeme pripravovať kotlovinu, dobre rozohrejeme olej.
  • 3 Pridáme kotlety, kuracinu, klobásky, opečieme ich, odložíme bokom a udržujeme v teple.
  • 4 Do toho istého oleja dáme najemno nakrájanú cibuľu a papriku nakrájanú na menšie kúsky, varíme približne 5 minút a občas podlievame teplou vodou. Pridáme paradajky nakrájané na kocky a varíme ešte 2 minúty.
  • 5 Pridáme mäso, podlejeme zostávajúcou vodou, pridáme bobkový list, Podravka ochucovadlo a korenie podľa potreby a varíme, dokým nie je mäso mäkké.
  • 6 Pred koncom pridáme víno, krátko povaríme a zložíme z ohňa.

Porcia

Podávame s uvarenými zemiakmi a chlebom.

Zdieľať s priateľmi