Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Kotlovina

Netradičný hamburger
Pochúťka s Ajvarom
Morčacie rolky s ryžou
Rýchle lasagne
Carbonara so špenátom
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Grilovaný hamburger
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Grilovaná krkovička
Pikantné bravčové závitky
Polievka z bôbu
Grilované rebierka
Rolky z roštenky so zeleninou
Kura na sladko
Hubový guľáš
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Hovädzí steak so zeleninou
Pizza v zemiakoch
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Pivný guláš
Kura na pivovej fľaši
Chilli con carne
Medailónky s hnedou ryžou
Voňavé pečené zemiaky
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Jaipur kari
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Sladká bravčová panenka
Jahňacie so šalviovým medom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Kačica na pomarančoch
Kurací paprikáš
Mäsové guľky s omáčkou
Bravčové kotlety s kuskusom
Kura na pive
Fish&Chips v tortille
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Morčací hamburger
Rezne s chutnou omáčkou
Nové zemiaky s Ajvarom
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Teľacie kotlety so zeleninou
Hŕstková polievka s paradajkami
Papriky plnené rizotom
Zeleninové chipsy
Kuracie prsia pečené v rúre
Špagety s cuketou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Zemiakové placky
Morčacie prsia s jablkami
Medové teľacie kotlety
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Párky v slanine
Lasagne z panvice
Kurča na bielom víne
Klasický burger
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Rybárov guláš
Viac receptov pre túto náladu

Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo ľudí. Toto jedlo je typické pre severozápadné Chorvátsko. Typické pre neho je opojná vábivá vôňa a veľmi často sa pripravuje vo viniciach alebo na iných stretnutiach pod holým nebom. Základom sú bravčové kotlety, ale aj kuracina, klobása alebo riečna ryba obalená v kukuričnej múke.

Suroviny

400 g bravčových kotliet (4 kusy)
4 kusy kuracieho mäsa (podľa vašej chuti)
ochucovadlo
0,5 dl oleja
4 klobásy na grilovanie
150 g cibule
100 g čerstvých paprík
150 g čerstvých paradajok
1 malá chilli paprička
1 sušený bobkový list
2 strúčiky cesnaku
6 dl vody
soľ
čierne mleté korenie
1 dl bieleho vína

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby

  • 1 Kotlety a kuracinu posypeme soľou, korením a Podravka ochucovadlom a necháme postáť na chladnom mieste približne 30 minút.
  • 2 Vo väčšej nádobe (kotlíku), v ktorej budeme pripravovať kotlovinu, dobre rozohrejeme olej.
  • 3 Pridáme kotlety, kuracinu, klobásky, opečieme ich, odložíme bokom a udržujeme v teple.
  • 4 Do toho istého oleja dáme najemno nakrájanú cibuľu a papriku nakrájanú na menšie kúsky, varíme približne 5 minút a občas podlievame teplou vodou. Pridáme paradajky nakrájané na kocky a varíme ešte 2 minúty.
  • 5 Pridáme mäso, podlejeme zostávajúcou vodou, pridáme bobkový list, Podravka ochucovadlo a korenie podľa potreby a varíme, dokým nie je mäso mäkké.
  • 6 Pred koncom pridáme víno, krátko povaríme a zložíme z ohňa.

Porcia

Podávame s uvarenými zemiakmi a chlebom.

Zdieľať s priateľmi