Ponuka Vyhľadať

Naaranžujte kuracie mäso uvarené v pivom ochutenej omáčke na vrch pečených zemiakov a podávajte spolu s osviežujúcim šalátom z kyslej kapusty a tekvicovým olejom.

Suroviny

800 g horných a dolných kuracích stehien
6 polievkových lyžíc oleja
200 ml piva
1 kg zemiakov
soľ
štipka tymianu
1 polievková lyžica Podravka ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby60 min

  • 1 Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Osolíme a premiešame s olejom (3 polievkové lyžice), vložíme do pekáča a pečieme približne 30 minút v rúre vyhriatej na 200°C.
  • 2 Medzičasom kuracie mäso posypeme štipkou tymianu a jednou polievkovou lyžicou Podravka ochucovadla.
  • 3 Zvyšný olej rozohrejem na panvici a na miernom plameni kura opečieme zo všetkých strán. Podlejeme pivom a povaríme ďalších 5 minút.
  • 4 Kura naaranžujeme na pečené zemiaky, vrátime naspäť do rúry a pečieme po dobu 20 minút.

Tip

K zemiakom pred pečením môžete pridať aj inú zeleninu, ako napríklad cuketu alebo mrkvu.

Porcia

Pečené kura so zemiakmi podávame s kyslou kapustou pokvapkanou tekvicovým olejom.

Zdieľať s priateľmi