Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Kura na sladko

Netradičný hamburger
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kačica na pomarančoch
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kuracie prsia pečené v rúre
Grilované rebierka
Kura na pivovej fľaši
Rezne s chutnou omáčkou
Voňavé pečené zemiaky
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Nové zemiaky s Ajvarom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Hovädzí steak so zeleninou
Zeleninové chipsy
Kurča na bielom víne
Mäsové guľky s omáčkou
Hubový guľáš
Rybárov guláš
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Medové teľacie kotlety
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Morčacie rolky s ryžou
Pikantné bravčové závitky
Jaipur kari
Papriky plnené rizotom
Grilovaný hamburger
Zemiakové placky
Bravčové kotlety s kuskusom
Kura na pive
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Polievka z bôbu
Hŕstková polievka s paradajkami
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Chilli con carne
Rolky z roštenky so zeleninou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kotlovina
Carbonara so špenátom
Lasagne z panvice
Párky v slanine
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Pivný guláš
Morčacie prsia s jablkami
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Medailónky s hnedou ryžou
Morčací hamburger
Pizza v zemiakoch
Jahňacie so šalviovým medom
Sladká bravčová panenka
Fish&Chips v tortille
Špagety s cuketou
Grilovaná krkovička
Rýchle lasagne
Pochúťka s Ajvarom
Klasický burger
Teľacie kotlety so zeleninou
Kurací paprikáš
Viac receptov pre túto náladu

Honosná rodinná večera pozostávajúca z pečeného kuraťa a vynikajúcich pečených jabĺk..

Suroviny

1 celé surové kura (1.2 kg)
1 Podravka na zlaté kurča
soľ
2 polievkové lyžice oleja na varenie
2 čajové lyžičky medu
čierne korenie
800 g jabĺk
2 polievkové lyžice šťavy z citróna
50 ml bieleho vína

Použili sme

Podravka NATUR na zlaté kurča

Podravka NATUR na zlaté kurča

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby100 min

  • 1 Kura očistíme a umyjeme pod tečúcou vodou, následne osušíme papierovými utierkami. Posypeme Podravkou na zlaté kurča, votrieme do kuraťa z vonkajšej aj vnútornej strany. Kura premiestnime do pekáča. Zmiešame olej, med a štipku mletého čierneho korenia a zmesou potrieme kožu celého kuraťa.
  • 2 Jablká nakrájame na mesiačiky a odstránime z nich jadierka, šťavu z citróna nalejeme na jablká a pred vložením do pekáča necháme krátko odstáť.
  • 3 Pečieme v rúre vyhriatej na 350 stupňov farenheita/180 °C/plynový stupeň 4 približne 90 minút. Kura pravidelne kontrolujeme a oblievame výpekom alebo trochou vody.
  • 4 Podávame s pečenými jablkami a zeleninou podľa vlastného výberu.

Malé tajomstvá

Vynikajúcu omáčku pripravíte, keď z niektorých pečených jabĺk odstránite šupku a rozmixujte ich spolu s trochou šťavy z výpeku. Keď do dutiny kuraťa vložíte prekrojený citrón, bude mäso po upečení ešte jemnejšie a šťavnatejšie.

Zdieľať s priateľmi